Exclusieve autobouwers boycotten de voorruit. Eerst kwam Ferrari met de dakloze Monza en pas presenteerde McLaren de bijzondere Elva. Aston Martin komt nu met de V12 Speedster, een nieuw model dat de bestuurder trakteert op een mond vol vliegjes. Het enige wat Aston op dit moment laat zien, is een schets van een dakloos model met een piepklein ruitje (of een opstaand randje) en een helmpje op de plek van de bestuurder. De rest mag je zelf verzinnen.

De Aston Martin V12 Speedster eert de overwinning van het merk in de 24 Uur van Le Mans in 1959 met de AM DBR1 en ook de AM CC100, een andere speedster waar Aston er twee van bouwde om het 100-jarige bestaan van het merk te vieren. De CC100 verscheen nooit in showrooms, maar de V12 Speedster komt gelukkig wel. Als Aston Martin voor die tijd niet de deuren moet sluiten, tenminste.

Aston plaatst de 5,2-liter V12 onder de langgerekte neus. De twaalfcilinder stuwt 700 pk en 700 Nm naar de ZF-automaat die ‘richting de achterkant’ gemonteerd is. Het vermogen is gelijk aan dat van de DB11 en daarom iets minder dan dat van de DBS Superleggera. Het grote verschil is dat je bij de Speedster op de voorste rij zit om de viscerale herrie in je op te nemen – het is de beste manier om van de twaalfcilinder te genieten.

Later dit jaar toont Aston Martin de foto’s van de definitieve V12 Speedster. Het productieaantal blijft steken op 88 exemplaren en de prijs ligt vermoedelijk rond de 888.000 euro en 950.000 euro zonder Nederlandse belastingen, maar een officiële prijs zal nog volgen. De levering van de Aston Martin V12 Speedster begint in 2021 en voor de afwisseling is deze auto nog niet uitverkocht. Hopelijk zorgt ie voor de nodige cashflow.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie