Nu de productie van de nieuwe Aston Martin Vantage op stoom begint te komen, bouwt het merk nog even snel veertien oude Vantages. En naar goed gebruik zijn dit speciale uitvoeringen, met de naam Aston Martin V12 Vantage V600.

Aston Martins op-maat-maak-afdeling, Q, bouwt zeven dichte en zeven open versies. Allemaal hebben ze de bekende 5,9-liter V12, die tevens nog verder leeft in de Rapide en Vanquish S. In de speciale Vantage levert hij 600 pk. Om het ouderwetse gevoel te behouden, houdt Aston het bij een handbak.

Het zal je opgevallen zijn dat het uiterlijk meer macho is dan normaal. Wellicht zelfs een tikkeltje ‘Mansory’. De grille is een stuk groter, net als de diffuser. De motorkap herken je van de DB10 van James Bond. Het interieur is ondergedompeld in donker aluminium en koolstofvezel. Alleen fans van monochroom mogen zich melden. Het stikselpatroon is uniek voor de V12 Vantage V600.

Dit is het punt waarop we je normaal gezien zouden vertellen dat de Aston Martin V12 Vantage V600 helemaal uitverkocht is, nog voor hij onthuld werd. Maar dit keer niet: je kunt ‘m nog bestellen. De prijs ligt wel een stukje boven het reguliere bedrag van net geen drie ton. Je krijgt ‘m dan aankomende herfst.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie