R-Reforged wil graag de 100e verjaardag van Zagato vieren. Hoe ze dat doen? Door de beeldschone Aston Martin V12 Vantage Zagato uit 2011 opnieuw aan te bieden. Dat is inderdaad alsof iemand ter ere van jouw verjaardag je kleutertekeningen kopieert en verkoopt, maar dat is even niet belangrijk. De details waren bij de aankondiging van vorig jaar schaars, maar nu is er meer bekend. R-Reforged gaat negentien Vantage Speedsters en negentien Vantage Coupés aanbieden, en je moet ze als paar kopen. Perfect voor de Ark van Noach.

Het publiek zag de Aston Martin V12 Zagato voor het eerst op het Concours d’Elegance Villa d’Este . Het model vierde op zijn beurt de 50e verjaardag van de DB4GT, de eerste samenwerking van Zagato en Aston. De auto won de Best In Show-prijs, en terecht. Een maand later raceten twee V12 Zagato’s mee in de 24 Uur van de Nürburgring. Aston kondigde aan 150 exemplaren te willen bouwen, maar uiteindelijk werden dat er 61 door tegenvallende vraag. Oh, en er kwamen nog vier V8 Zagato’s.

Aston Martin steunt de productie van 38 nieuwe exemplaren, maar R-Reforged bouwt ze zelf. Het nieuwe bedrijf is onderdeel van het Zwitserse raceteam AF Racing, dat de deelname van Aston aan de DTM overziet en helpt bij de Valkyrie. In tegenstelling tot veel andere prolongatiemodellen is de Aston Martin V12 Zagato compleet straatlegaal, omdat R-Reforged oude Vantages opkoopt en volledig nieuw opbouwt. De auto’s hebben dus al een kenteken. Hiervoor doorzoekt het bedrijf wereldwijd collecties op zoek naar exemplaren met nul kilometer op de teller.

De tweeling krijgt de 5,9-liter V12 zonder turbo’s, maar die produceert 86 pk meer dan eerst. Het totaal is nu 608 pk dankzij een magnesium inlaatspruitstuk, een titanium uitlaat en nieuwe software voor de ECU. De nieuwe reeks herken je aan de gouden Z-badge. De carrosserie is volledig van koolstofvezel en is voorzien van actieve aerodynamica: de vleugel komt omhoog bij hoge snelheden. Het origineel had een vaste vleugel. De 19-inch velgen met centrale wielmoer zijn ook nieuw. Klanten mogen verder alle details zelf kiezen. Waarschijnlijk zal geen enkele Aston Martin V12 Zagato hetzelfde zijn.

Wat het kost? Zo’n 2.000.000 euro (exclusief belastingen) voor het paar. Hulp nodig om je wederhelft te overtuigen? Zeg dan dat ééntje 2 miljoen euro kost, en de tweede helemaal gratis is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)