Het internet overspoelde met geruchten dat Aston Martin en Red Bull hun liefdeskindje (met codenaam AM-RB 001) Nebula zouden noemen. Maar nee, op de autosalon van Genève laat de bouwer weten dat de uitverkochte hypercar Valkyrie heet. Best logisch, gezien Aston Martins fascinatie met namen die beginnen met V.

Nee, de Aston Martin Valkyrie dankt zijn naam niet aan de gelijknamige Tom Cruise-film. De naam stamt uit de Noorse mythologie. Een Valkyrie is ‘een groep van jongedames gekozen door god Odin. De groep ging naar de slagvelden om te kijken wie van de gevallen krijgers waardig was om naar Valhalla te gaan.’

Marek Reichman, de hoofddesigner bij Aston, zegt: ‘de namen van Aston Martin hebben een diepere betekenis. De Aston Martin Valkyrie is een ongelofelijk bijzondere auto en dwingt een opmerkelijke naam af. De connotaties met kracht en eer, of gekozen worden door de goden, zijn uitermate relevant voor een auto die slechts een paar gelukkige mensen kunnen ervaren.’

Nog meer info over de Aston Martin Valkyrie?

Niet veel. De Valkyrie draagt Michelin Pilot Sport Cup 2-banden met de maten 265/35 (voor) en 325/30 (achter). De wielen zijn van lichtgewicht magnesium en meten 20 inch vóór en 21 inch achter. Centrale wielmoeren verlagen de onafgeveerde massa.

De motor was al bekend: Cosworth verzorgt de 6,5-liter V12. De twaalfcilinder ademt zonder hulp en moet zorgen voor ongeveer 1 pk per kilo. Rimac verzorgt het hybride boost-systeem.

Check de Aston Martin Valkyrie

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie