Goed, je moet even door de QR-code-achtige camouflage heenkijken, maar wat je dan ziet is de eerste vol-elektrische productie-auto uit Ingolstadt, de Audi e-tron. Nou ja, voorzien van de toevoeging ‘prototype’ dan. Hij komt eind dit jaar op de markt. Audi is al een tijdje nogal actief met allerlei soorten elektra (denk maar aan alle hybride-leasers en bijvoorbeeld die R8 e-tron). Dit moet de eerste echte commerciële stap richting de Elektrische Toekomst worden.

Die camouflage is natuurlijk geen QR-code, maar bestaat uit allemaal e’s die eruitzien alsof ze onder stroom zijn gezet (aldus Audi). De oranje onderkant laat zien waar de batterijen zitten. Hoewel Audi zegt dat de e-tron een forse actieradius zal hebben, zwijgen ze wonderlijk genoeg in alle talen inclusief Duits over de werkelijke reikwijdte. Naast deze e-tron SUV, die verdacht veel wegheeft van een Q5, komen er op zeer korte termijn (lees 2020) nog een vierdeurs GT (de productieversie van de Audi e-tron Sportback concept) en een ‘compact model’.

In 2025 willen de Duitsers meer dan 20 vol-elektrische en hybride-modellen op de markt hebben. Op dit moment maken 250 testexemplaren van de e-tron gedurende 85.000 uur kilometers over de gehele planeet, want koude-, warmte-, hoogte-, stads- en duurtests. In totaal worden er zo’n vijf miljoen testkilometers gemaakt. Waarmee je mag hopen dat de kwaliteit redelijk in orde zal zijn.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie