Al jaren zijn er berichten dat de Volkswagen Groep graag wil knokken met Mercedes in de F1. Daarbij waren verschillende mogelijkheden. Zo kan Volkswagen zelf in de raceklasse stappen, maar ook Audi of Porsche. Vooral voor Porsche kan de combinatie met synthetische brandstoffen erg handig zijn. Maar aan deze tactiek had nog niemand gedacht. Volgens het Britse Autocar is de deal rond; Audi neemt McLaren over en stapt daarmee (indirect) in de F1. Een woordvoerder van McLaren zou het bevestigd hebben.

Update: McLaren ontkent de overname door Audi

Er zijn nog geen officiële berichten vanuit McLaren of Audi, maar de Britse media presenteert de overname als feit en niet als gerucht. Welke gevolgen de overname heeft voor McLaren of voor bijvoorbeeld Lamborghini, is nog niet bekend. Er wordt sowieso flink geschoven binnen de Volkswagen Groep – zo is Bugatti pas overgenomen door Rimac. Porsche heeft dan weer een groot aandeel in Rimac, zodat het toch binnen het concern blijft.

Wat gebeurt er nu?

Voor nu is het dus speculeren wat de gevolgen zullen zijn. Het kan zomaar zijn dat McLaren voor de straatauto’s motoren van de Volkswagen Groep gaat gebruiken. Als het gaat om F1 denkt Autocar dat Porsche geen motoren gaat leveren aan het team McLaren. Wel zien ze nog een mogelijkheid dat Porsche motoren gaat leveren voor Red Bull. Het moet allemaal blijken. Dit bericht wordt nog verder aangevuld.

Tot slot nog welgemeende verontschuldigingen voor het nèt niet lekker centeren van het Audi-logo op de neus van de McLaren op de foto. Waarschijnlijk had je het nog niet gezien, dus ook sorry dat we je erop hebben gewezen. Je kunt het nu niet meer ontzien.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie