Audi is verslingerd aan de stekker. Het ene na het andere studiemodel verschijnt en in haast alle gevallen spreekt het merk van productieplannen. Ook bij de Audi Q4 e-tron Concept. Hij komt onder de bestaande e-tron in het gamma en verschijnt aan het einde van volgend jaar.

Wat maakt de Audi Q4 e-tron Concept bijzonder?

De Audi Q4 e-tron Concept staat op het elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep. De ID Buggy en de Skoda Vision iV staan op hetzelfde platform. Het merk laat hier goed de flexibiliteit van het platform zien: je kunt er een hippe buggy op plaatsen of een gedistingeerde zakenbak. Deze carrosserie pronkt met een prima luchtweerstand van 0,28 Cw.

De elektro-SUV gebruikt twee elektromotoren om tot een totaalvermogen van 306 pk te genereren. De elektromotor van 204 pk op de achteras doet het meeste werk. De voorste elektromotor springt enkel bij wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld om zijn sprinttijd van 6,3 seconden te realiseren. De accu van 82 kWh zou een actieradius van 450 kilometer moeten garanderen.

Afmetingen van de Audi Q4 e-tron Concept

De nieuwe SUV is 4,59 meter lang, 1,90 meter breed en 1,61 meter hoog. Dat is 7 millimeter minder lang, 7 millimeter minder breed en 4 millimeter minder hoog korter dan de Audi Q5. Ongeveer net zo groot, dus. De Audi e-tron (die je nu al kunt kopen) is trouwens 4,90 meter lang en en 1,93 meter breed. De Audi Q4 e-tron Concept is dus kleiner dan een e-tron.

Audi Q4 e-tron: releasedatum

De Audi Q4 e-tron Concept kun je aan het einde van 2020 in de showrooms verwachten. Hij komt ongeveer samen met de Audi e-tron GT. Tussendoor komt Audi eerst nog met de e-tron Sportback. Tot en met 2025 komt Audi met maar liefst 12 volledig elektrisch aangedreven auto’s. Er zit vast iets voor jou tussen. Of ga je toch voor de Porsche Taycan?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)