‘Circles’ heet het nieuwe nummer van GOOSE. De bandleden kwamen met het geniale plan om een Audi muziek te laten maken met als resultaat: de Audi R8 debuteert in een band. Weer eens wat anders dan een circuit. De band en de R8 trokken samen de studio in en ontdekten hoeveel muzikaal talent een sportwagenmotor heeft. Wij roepen natuurlijk al jaren dat V8- of V10-motoren klinken als een roedel zingende engelen. De Belgische band GOOSE en Audi brengen het nummer nu uit, op vinyl, in beperkte oplage. En er is een clip.

We kennen hem natuurlijk allang. De Audi R8 V10 behoort tot de beste supercars en iedereen vindt hem geweldig. Zowel de vorige generatie als de huidige. Hij sprint in 3,6 seconden naar de 100 km/u en stopt met sprinten bij de 318 km/u. Op zich best wel geinig als je dat combineert met een elektrorockband.

Hoe komt GOOSE bij de R8?

GOOSE-frontman Mickael Karkousse zegt in de making of: ‘Er bestaan genoeg video’s waarin een auto rijdt, in de bergen of op een circuit. We proberen graag nieuwe dingen uit en houden ervan om grenzen te verleggen. Ik denk dat daar ons raakvlak met Audi ligt. De uitdaging was allesbehalve evident, maar met behulp van de technici zijn we erin geslaagd de R8 te laten zingen. Het nummer houdt het midden tussen een optreden en een kunstinstallatie waarin we elkaar uitdagen en uiteindelijk tot een mooi samenspel komen. Ja, we hebben er een vijfde bandlid bij, eentje die kan excelleren in accelereren.’

Het nummer is opgenomen in een goed geïsoleerde ruimte, om het geluid van de R8 extra goed op te kunnen vangen. In de clip zie je een voet van een man (die we blijkbaar niet mogen zien) op en neer gaan op het ritme van de muziek.

De Audi R8 debuteert in een band en dit is de clip:

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie