De verdeling was altijd duidelijk. Wilde je een performance-sedan die geen Mercedes was, dan ging je naar BMW. Wilde je een performance-stationwagen zonder ster in de grille, dan kwam je uit bij Audi. BMW is met de nieuwe M3 overstag gegaan en komt binnen aanzienlijke tijd met een M3 Touring. Bij Audi hebben ze het licht nog niet gezien en blijft een Audi RS 6 sedan (of Limousine, zoals zij hem zullen noemen) voorlopig uit. Dat plekje wordt namelijk al opgevuld door de Audi RS 7. Dus als je een RS 6 sedan wilt, moet je zelf aan de slag.

Dat is wat deze liefhebber deed, maar dan wel met de vorige generatie. Deze Audi RS 6 (C7) sedan begon als doorsnee A6 met een 2.0 TFSI-motor. De volledige ombouw is gedaan met onderdelen van een Audi RS 6 Performance met 605 pk, inclusief de keramische remmerij. Als je dan toch zoveel moeite doet, dan kun je net zo goed een stap verder gaan. Daarom ging de motor uit elkaar en werden alle ringen, pakkingen en lagers vernieuwd. Nieuwe turbo’s en nieuwe software zorgen voor een keurig vermogen van 800 pk en een koppel van 1.150 Nm.

Afgesteld voor de Nürburgring

De bumpers van de RS 6 werden uiteraard ook overgezet en de achterbumper werd op maat gemaakt. Daarna werd het geheel overgespoten in een opvallende groene kleur. Het interieur ging voor het grootste deel mee in de verhuizing. Het KW-onderstel is afgestemd op de Nürburgring. Achterin zitten twee stoelen in plaats van een achterbank – dit zou de lichtste optie zijn. Het stuur komt uit een Audi R8 en het geluidssysteem is van Bang & Olufsen.

Wat kost de Audi RS 6 (C7) sedan?

De auto staat momenteel op Duits kenteken en voldoet volledig aan de strenge Duitse TÜV-keuring. De auto op Nederlands kenteken zetten moet dus geen enorm probleem zijn, gokken we. Allemaal op eigen risico, uiteraard. De vraagprijs van de Audi RS 6 (C7) sedan is 130.000 euro, maar er is nog wat ruimte voor onderhandelingen. Je kunt de verkoper een berichtje sturen op zijn Instagram. Voor wie geen Insta heeft, is het nummer van de verkoper bekend bij de redactie.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie