De productie van de Audi RS6 stopt dit jaar. Dit is zijn supernova: een grote knal (want dat kan in de ruimte, volgens Star Trek) die een grote leegte achterlaat.

Van de Audi RS 6 Nogaro Edition komen slechts 150 exemplaren. Audi hangt de Avant vol met alle greatest hits: 21-inch wielen, een sportdifferentieel, titanium uitlaat en een performance pack. Daarna laat Audi een specialist van Abt langskomen om het vermogen van de 4,0-liter V8 te verhogen naar 705 pk.

Porsche 911 GT3 pesten?

De topsnelheid ligt met die 100 pk extra op 320 km/u. Dat is precies even snel als een Porsche 911 GT3 met handbak. Accelereren doet ie zelfs sneller dan de zelfgeroerde GT3. Tegen een PDK wordt het erg spannend.

De RS 6 Performance versnelt standaard al in 3,7 seconden naar de 100 km/u. Audi kennende (de bescheidenheid zelve, die jongens…) is de werkelijkheid zelfs iets sneller. Met 100 pk erbij komt die tijd waarschijnlijk eng dicht in de buurt van de 3,4 seconden.

De kleur Nogaro Blue maakte zijn debuut op de legendarische Audi RS 2. Een knipoog naar het verleden dus. De kleur vind je ook in het interieur, samen met een lading koolstofvezel en genummerde typeplaatjes.

Wat kost de Audi RS 6 Nogaro Edition?

Voor de blauw-op-blauw-configuratie betaal je 130.000 euro. Een zwart interieur kost 124.200 euro. Het Abt-prestatiepakket kost nog een keer 8.800 euro. Tel daar een tankje benzine bij op én BPM plus BTW, want de Audi RS 6 Nogaro Edition kun je alleen in Duitsland kopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)