Na een paar jaar sportauto’s pesten is de Audi SQ2 toe aan een opfrissessie. De compacte crossover met kapsones wordt alom gewaardeerd, dus het zou vreemd zijn als Audi het recept geheel zou omgooien. Dat doen ze dan ook niet: de Audi SQ2 facelift blijft voor een groot deel hetzelfde.

De opvallendste wijziging is ook meteen in your face, want de neus van de SQ2 oogt een stuk voller en agressiever dan voorheen. Tussen de grille en de motorkap werden smalle luchtopeningen toegevoegd (goed kijken) en de twee zwarte plastic opzetstukken aan weerszijden van de bumper zijn puntiger en agressiever. De grille kreeg een honingraatpatroon waarin bijen ter grootte van spreeuwen zich thuis zouden voelen. Audi’s hoofdattractie blijft natuurlijk led-licht, dus zijn matrix-koplampen met scherp getekende segmenten voortaan standaard. En ja, ze doen een dansje bij het ontgrendelen.

Op technisch vlak veranderde er weinig aan de Audi SQ2 facelift. Hij heeft nog steeds een 2,0-liter TSI-motor met 300 pk en 400 Nm, gekoppeld aan een zeventraps S-tronic-transmissie. Die combinatie is nu goed voor een top van 250 km/u en een 0-100-tijd van 4,9 seconden – voorheen was dat 4,8 seconden. De iets tragere acceleratie is ongetwijfeld te wijten aan de Europese emissie-eisen; iets vergelijkbaars zagen we eerder bij de Audi S3. Audi belooft wel een ‘voller geluid naarmate de snelheid toeneemt’, met dank aan kleppen in het uitlaatsysteem.

Van het minuscule verschil in acceleratie zul je weinig merken. De SQ2 heeft verder nog steeds een met 20 millimeter verlaagd sportonderstel, quattro-aandrijving en progressieve besturing. De rij-modi zorgen voor een veelzijdig karakter en je krijgt de nieuwste veiligheidsfoefjes en Audi Connect-diensten. De Audi SQ2 facelift komt begin 2021 naar de dealers, maar is vanaf december al te bestellen. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie