Deze Audi TT Bimoto van de Duitse tuner MTM is niet zomaar een opgevoerd exemplaar. Als je de aanduiding Bimoto even ontleedt, dan weet je waarom. Dit is een TT met twee viercilinder benzinemotoren.

Waar dat goed voor is? Bijvoorbeeld om op een testcircuit in Papenburg een nieuw snelheidsrecord te vestigen. Jawel, deze TT Bimoto haalt een topsnelheid van 393 km/u. De twee viercilinder turbomotoren leveren beide een vermogen van 370 pk en een koppel van 475 Nm. En dat is niet misselijk voor een klein karretje als de Audi TT.

Bij MTM zijn ze ervan overtuigd dat het beter is om kleine auto’s te voorzien van twee kleine viercilinders, in plaats van één dikke achtcilinder. Met de laatste oplossing zou namelijk gekozen moeten worden voor een middenmotor, wat weer de nodige moeilijkheden en kosten met zich meebrengt voor de vierwielaandrijving. In dit geval drijft één motor de voorwielen aan, terwijl de andere – jawel – de achterwielen aandrijft. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er ook twee transmissies gemonteerd.

Je moet trouwens niet denken dat deze TT Bimoto een koopje is. Het is vooralsnog een prototype met een prijskaartje van 600.000 euro. Maar dan heb je dus wel een auto die heel erg hard gaat. En een zeldzame auto, want er is een beperkte oplage gepland van slechts tien stuks. De officiële recordpoging vond plaats onder winderige omstandigheden, het is de bedoeling dat volgende week in het Italiaanse Nardo opnieuw een poging wordt gedaan. En dan wil MTM de grens van 400 km/u doorbreken.

Reacties

Meer van TopGear