Jon Olson is een Red Bull-drinkende pro-skiër met een voorliefde voor dakkoffers en gekke wraps. Je hebt ongetwijfeld weleens een foto voorbij zien komen van zijn Audi R8 of Lamborghini Gallardo met dakkoffer. Zo niet, check even hierboven. Ook de befaamde Audi RS6 DTM (RIP) kreeg een koolstofvezel dakunit. Deze Audi TT Cup, die afgelopen weekend op Zandvoort te spotten was, misstaat niet in zijn collectie. Voor redenen onbekend plant Audi een dakkoffer en ski’s op de race-TT. Maakt ons ook niet zoveel uit, want het oogt gewoon tof.

Deze Audi TT Cup haalt 310 pk uit een 2,0-litermotor en heeft voorwielaandrijving. Als Audi er even een Quattro-systeem onderknoopt, heb je een prima skivakantie-auto. Of achterwielaandrijving, mag ook. Dan leggen we er een surfplank op en gaan we ermee op zomervakantie.

Audi TT Cup met dakkoffer kopen?

Zie jij deze Audi TT Cup met dakkoffer wel zitten? Dan moet je bij een tuner aankloppen, want je kunt de auto (en de koffer) niet zomaar kopen. Als je geluk hebt, is er wel een stoeltje voor je in de competitie. In principe mag iedereen meedoen met de Audi TT Cup, maar je moet eerst solliciteren. Je moet dan een motivatiebrief naar Audi schrijven en als de Duitsers vinden dat jij gemotiveerd genoeg bent, mag je meerijden. Oh, en wel even 120.000 euro meenemen om mee te doen. Voor dat bedrag krijg je dan wel alles van auto tot monteurs, voor één seizoen. Elke crash kost je trouwens nog eens 20.000 euro eigen risico, de rest is verzekerd. Het is in ieder geval een stukje goedkoper dan de DTM, die auto’s kosten minimaal 1 miljoen euro per stuk. Alleen de koolstofvezel deur kost je al 10.000 euro.

Hé jij, volg ons ook even op Instagram!

Wanneer je in de TT Cup moet rijden maar skiën je echte passie is. #dakkoffer #Audi #AudiTT #AudiTTcup #CPZ

A photo posted by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Foto R8: jon-olsson.com/

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear