Soms ben je het eens dat er een probleem is, zonder dat je het eens bent met de gekozen oplossing. We noemen een Thanos en zijn oplossing met de Infinity Stones. En wat denk je van deze R8-rijder? Hij parkeert zijn Audi naar eigen zeggen liever op twee vakken om parkeerdeuken te voorkomen. De boete neemt hij voor lief. Een asociale oplossing voor een zeer herkenbaar probleem.

‘Een van de drukste stranddagen van het jaar en deze a-hole parkeert zo’, kopt de foto op Reddit. De Audi-rijder kan rekenen op veel onbegrip op het online platform. Sommige mensen zijn zelfs van mening dat de Audi hiermee juist ergere schades aantrekt van gefrustreerde mensen. Andere mensen smeden plannetjes om kruimels op de auto te strooien zodat er vogels op de auto gaan zitten.

De Audi-rijder verdedigt zijn parkeerkunsten

Het Australische 7News zet de foto online, wat de aandacht trekt van de eigenaar van de auto. Die voelt zich geroepen om te verdedigen waarom hij zijn Audi op twee vakken zette: ‘Maar eerlijk gezegd betaal ik liever een paar honderd dollar aan parkeerboetes aan de gemeente dan een deuk in mijn deur die me 1.000 dollar zou kosten.’

De bestuurder is van mening dat de parkeerplaatsen te krap zijn en dat het probleem bij de gemeente ligt. Daarnaast claimt hij dat de parkeerplaats maar voor 60 procent vol was. De maker van de foto laat aan TopGear Nederland weten dat dat niet het geval is: ‘Ik moest de parkeerplaats twee keer rond rijden voordat ik een plekje had toen een andere auto vertrok.’

Reacties

 • Chris heeft op 24 januari 2023 geschreven:

  Probeer eens met een grote auto in Frankrijk in een drukke parkeergarage te parkeren of in te rijden , de parkeervakken zijn daar vaak alleen geschikt voor mini-auto’s, zo ook de ingang. .

  Reageer
 • Dik heeft op 24 januari 2023 geschreven:

  Tja als iedereen nou eens zuinig was op spullen van een ander. En andere daar op aanspreekt.

  Reageer
 • Enos heeft op 17 januari 2023 geschreven:

  Audi rijder hier: ik begrijp zijn punt. Ik zoek express naar parkeerplekken met alleen 1 ander naast de mijne zodat ik mijn auto half op de stoep kan zetten aan de andere kant om ruimte te creëren tussen beide auto’s. Geef mij inderdaad die boete maar want mensen zijn zo aso om niets achter te laten als ze schade hebben gemaakt.

  Reageer
 • Joop van Hoof heeft op 15 januari 2023 geschreven:

  Ik heb de afgelopen 6 jaar 3x een deuk opgelopen door nonchalante mensen, vrouwen of kinderen die achterin de portier open gooien. En vooral die achterportier geeft veel schade met de achterste hoek.
  Waarom zijn de parkeerterreinen niet in 2 gedeelte. 1 stuk met 2.50 breed en bv 15% met vakken van 4.00 breedt met een duurder tarief voor auto fanaten met passie

  Reageer
 • Maarten heeft op 15 januari 2023 geschreven:

  Wat een aansteller… Ik heb nog nooit een parkeerschade gehad. Bovendien is zon auto all risk verzekerd lijkt me. En mensen doen vaak juist extra voorzichtig bij het parkeren naast een dure auto denk ik. Gewoon asociaal gedrag, klaar!

  Reageer
 • Chris heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Ik heb een starletje van 26 jaar oud. Past overal tussen, zelfs als er iemand associaal staat. Verder bied ik garantie dat hij niet meer aan de bestuurderskant kan instappen en zelf kan ik eventueel via het dakraam of de achterklep. Hihi
  Ach ja, een krasje meer of minder, daar rijd hij nog prima mee.

  Reageer
 • Madco heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Ik snap hem wel, elgeef hem groot gelijk.
  Ik heb het gezien bij mijn vorige auto, 3 jaar zakelijk gereden en zat geen noemenswaarsige schade op.
  Nu rijdt mijn vrouw hem prive, en dus ook naar de winkels.
  Verschrikkelijk hoe hij er een jaar later uitziet nu ( nee niet de schuld van mijn vrouw…. zegt ze 😉
  Deukje hier krasje daar, allemaal van die viezikken die hun deur ertegen opengooien maar niks achterlaten

  Reageer
 • Overbelasting heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Het is een begrijpelijk iets. Vooral in Nederland zijn de parkeerplekken lachwekkend smal. Echt Nederland op z’n smalst. Er zijn behoorlijk veel parkeerplaatsen waar je ontdekt dat je niet eens kúnt uitstappen. Ik ken ze in Aalsmeer en in Amsterdam. Het is te belachelijk voor woorden.

  Reageer
 • Mano heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Putje in zijn dak van een lifehammer, dat zal ‘m leren.
  Evenzo diegenen die hun knipperlicht niet gebruiken, eruit tikken die lampjes, gebruiken ze toch niet

  Reageer
 • Ruud heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Ik zal het niet doen, daar ben ik te netjes voor, maar heb wel altijd de aandrang om dit soort aso’s juist schade te berokkenen, kras erover trekken of een spiegel er af trappen….

  Reageer
 • Jos heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Asociaal Wegslepen die kar

  Reageer
 • Martien heeft op 12 januari 2023 geschreven:

  Als ik soms zie hoe mensen hun deuren open gooien, dan snap ik het bijna wel.

  Reageer
 • Walter heeft op 11 januari 2023 geschreven:

  Hij heeft groot gelijk , er is gewoon geen respect voor iemand anders zijn materiaal ze slaan de deuren gewoon tegen je voertuig zullen er zelf niet voor moeten werken hebben zeker

  Reageer
 • Ricardo heeft op 10 januari 2023 geschreven:

  Ik probeer mijn auto altijd in het eerste vak of het laatste te parkeren heb je al 50%minder kans dat er weer een kras of deuk bij komt
  En heel meskien heeft de beste man ook wel 2 kaartjes gekocht

  Reageer
 • Rygel heeft op 10 januari 2023 geschreven:

  Elke keer toch weer een audi bestuurder. Takke wijf in mijn straat parkeert haar audi ook elke keer dubbel.

  Reageer
 • Stan Ny heeft op 10 januari 2023 geschreven:

  Stoor mij aan dubbel parkeren, maar geef hem ook gelijk. Helaas zijn er genoeg tokkies die je een deuk of kras bezorgen aan je voertuig en het niet melden. Asociaal volk.

  Reageer
 • Pierre heeft op 10 januari 2023 geschreven:

  Er zijn nog steeds mensen die geen respect voor spullen van een ander hebben. Smijten hun deur tegen de auto van een ander en lopen gewoon weg. Dus ik begrijp de persoon wel dat hij zo parkeert maar zou zelf ergens anders parkeren.

  Reageer
 • Volvoben heeft op 10 januari 2023 geschreven:

  Ik heb laatst bij de Intratuin ook een leuke kras op mijn auto opgelopen. Normaal in een parkeervak geparkeerd. Een Volvo S60 uit 2004. Geen briefje met sorry. Dit is denk ik de 20e keer dat me dit gebeurt in mijn leven. Iedere kras kost om weg te werken al snel 1000 Euro.
  Ik snap deze persoon wel. En ik snap niet het onbegrip op zuinig met je spullen omgaan.
  Zijn de personen in de reacties hierboven zo rijk dat zij die 1000 euro iedere keer betalen. Of hebben ze geen auto en kennen ze het probleem niet?
  Ik zou graag zien dat parkeervakken zo breed worden dat de deuren normaal open kunnen zonder elkaar te beschadigingen.

  Reageer
 • mark heeft op 9 januari 2023 geschreven:

  Ik zou zoiets niet willen afstraffen met beschadigen van zijn spullen. Dat is een brug te ver. Er aan beide kanten een auto strak langs parkeren lijkt me daarin tegen een prima plan.

  Reageer
 • Herman heeft op 9 januari 2023 geschreven:

  Asociaal gedrag vraagt om sociale afstraffing.
  Kras erover van voor tot achter

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear