Jaarlijks worden we overstelpt met allerhande autoverkiezingen, prijzen en bokalen. Maar in Engeland hebben ze nu eens een originele verkiezing gehouden. Op internet heeft men zich mogen uitspreken over de slechtste Britse auto ooit! En omdat de keuze in dit geval reuze is, levert dat een leuk lijstje op.
 
Echt verwonderd zijn we overigens niet over de uitslag, want fier aan kop gaat de Austin Allegro (24,3%), de middenklasser die destijds op de markt kwam met een vierkant stuur! Nummer twee, de Morris Ital (23,4%), is de doorontwikkeling van de Morris Marina en genoemd naar de Italdesign, waarbij het lijkt alsof de ontwerpers een dagje vrij hadden en de werkster het heeft afgemaakt.
 
Andere roemruchte modellen die op het lijstje voorkomen zijn de Talbot Sunbeam (11,5%), de Austin Princess (mooi, maar zo onbetrouwbaar dat kunnen we tegenwoordig niet meer voorstellen), Hillman Imp, Rover 200 (jawel, die van Richard and Hyacinth), de van de Honda Ballade afgeleide maar veel slechter gebouwde Triumph Acclaim, de Rover 800, Triumph TR7 en als hekkensluiter (2,6%) de grote Morris 1800, zowaar de Europese Auto van het Jaar in 1965!

Reacties