Zijn ronde wielen niet gewoon een leugen van de conventionele media, verzonnen om de ware potentie van auto’s geheim te houden, zodat de overheid ons onder de duim kan blijven houden? Is het niet tijd om wakker te worden? Volgens Mythbusters, dat enige jaren geleden een experiment uitvoerde met vierkante wielen, in ieder geval niet. Deze YouTuber is het daar niet mee eens en trekt zijn lasser om zijn gelijk te halen.

Het experiment begint met het monteren van vierkante wielen op alle hoeken, maar gezien de pick-up achterwielaangedreven is, draaien de voorste wielen niet lekker mee. Op het moment dat ze de voorste wielen vervangen door conventionele exemplaren, gaat het een stuk beter. Waar Mythbusters de auto met vierkante wielen op asfalt neerzet, kiezen deze Amerikanen voor een zachtere ondergrond.

‘Het is zo gewelddadig dat het dashboard uit elkaar wil vallen’, zegt de vlogger bij lagere snelheden. Als ze (vanaf 09:00) de snelheid opvoeren naar 80 km/u, gaat de auto met vierkante wielen soepeler rijden. Uiteindelijk beuken ze de pick-up door een gat in de modder waardoor de voorophanging breekt en de twee vierkante achterwielen zich in het plaatwerk vreten. Conclusie? Misschien voorlopig nog even bij Michelin blijven.

Auto met vierkante wielen rijdt 80 km/u

Foto’s: WhistlinDiesel / YouTube

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie