Het oorspronkelijk idee van de Ecto-1, zoals de auto uit Ghostbusters heet, was eigenlijk dat het een duistere verschijning zou zijn. Het probleem was dat de filmtechniek in 1984 nog niet zo ver was. In de nachtscènes zou de auto dan slecht zichtbaar zijn, en laat de film nou net heel wat scènes na zonsondergang hebben. Daarom werd er gekozen voor een witte lak op de Ecto-1.

Nu kun je de auto uit Ghostbusters zelf in huis halen, van Lego. Volgens de Deense blokjesleverancier is het officieel de Ecto-1 uit Ghostbuster Afterlife, de nieuwste film uit de franchise. De rolprent zou afgelopen zomer in de bioscoop verschijnen, maar is vanwege corona uitgesteld naar juni 2021. De Lego-set komt wel gewoon op 15 november uit.

Als je alle 2.352 steentjes hebt opgebruikt, dan blijft er een Ecto-1 over van 47 centimeter lang, 16,5 centimeter breed en 22,5 centimeter hoog. De voorruit bestaat uit twee gloednieuwe stukken Lego, die nog niet eerder in een set zaten. Volgens Lego is deze set voor bouwers van achttien jaar en ouder. De adviesprijs is 199 euro.

Welk merk is de auto uit Ghostbusters?

De Ecto-1 was gebaseerd op een Cadillac-ambulance uit 1959, gebouwd door het coachbuild-bedrijf Miller-Meteor uit Detroit. Het is een ruim zes meter lang, drie ton wegend bakbeest met de beroemde space-age styling, aangedreven door een 6,3-liter V8. Reken er maar op dat de Ghostbusters pittig vaak langs het tankstation moesten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie