Wat je mening over politiek ook is, de auto’s die onze hooggeplaatste politici rondslepen zijn altijd cool. In veel landen is het meteen ook een mooi inkijkje in de nationale autocultuur. Zo zegt het veel dat onze minister-president graag een ongepantserde Koga F3 pakt. Je weet wel, zo’n ding met grote 32-spaaks velgen (en twee trappers). Sinds kort heeft de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, een nieuw vervoersmiddel. Dit is de DS 7 Crossback Élysée. Het is de opvolger van de Crossback Présidentiel.

De nieuwe auto van de Franse president is groter en chiquer dan de DS 7 die je in de showroom kunt kopen. De wielbasis groeide met 20 centimeter en het blik aan de buitenkant is gepantserd. Achterin zit geen achterbank, maar twee losse stoelen met een dikke elleboogsteun ertussen. Het vermogen van de hybride aandrijflijn is nog altijd 300 pk. Élysée laat zich trouwens vertalen naar het woord Elysium. In de Romeinse godsdienst was dit een deel van de onderwereld, waar de gelukzaligen verbleven.

De nieuwe auto van de Franse president is niet te koop

De Élysée staat niet in de prijslijsten van DS in Nederland of in Frankrijk. De rood-blauwe flitsers achter de grille zouden ook ongetwijfeld niet langs de typegoedkeuring komen. Wel kun je gewoon een ongepantserde DS 7 Crossback bestellen met de 300 pk sterke aandrijflijn. Dus zeg het maar, bevalt deze ingetogenheid jou wel, of ga jij liever voor een gigantische Cadillac, zoals The Beast waarin de Amerikaanse president wordt rondgereden?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie