De viswereld is niet zo gemoedelijk als de activiteit doet vermoeden. Er zou zelfs een hoop haat en afgunst zijn, zo blijkt uit deze brandstichting. Bas was rustig aan het karpervissen toen hij een knal hoorde, hij wist toen gelijk dat er iets niet helemaal in de haak was. Toen hij terugkeerde bij zijn Opel Corsa, zag hij dat de auto in de fik stond. Waarschijnlijk is de auto niet meer te repareren.

De visser kon de auto zelf al blussen voordat de brandweer arriveerde; er was ongetwijfeld water in de buurt. Op Instagram heeft Bas onder de naam Bas Baks Carp Adventures flink wat volgers. ‘Ik denk dat het was omdat ik dingen deel op social media en lokale vissers daardoor bang waren dat andere mensen er ook zouden komen’, laat hij weten aan TopGear. De brandstichter wilde vermoedelijk zijn stekje beschermen.

Bas sliep er aan het begin even slecht van, maar inmiddels gaat het beter. ‘Ik ben er ook megarelaxt onder, maar vind het gewoon megakl*te’, zegt hij. ‘Ze zorgen wel dat je ineens afhankelijk bent van anderen’, vertelt de visser die nu zonder auto zit. De politie aast op gerechtigheid en zoekt daarom getuigen. Iedereen die iets verdachts heeft gezien bij visvijver de Lange Kolk in Den Nul in de gemeente Olst-Wijhe, kan zich melden bij de politie.

Een nieuwe auto voor Bas

Zijn vrienden en volgers hebben het te doen met de karpervisser en hebben een GoFundMe opgezet, hier willen ze genoeg geld binnenhalen voor een nieuwe auto. De teller staat momenteel op 1.300 euro, meer dan 8.000 euro verwijderd van het doel. Hoewel een klassieke Citroën DS (Google maar even als je niet weet wat de bijnaam van die auto is) of een Fisker heel passend zouden zijn, wil Bas op zoek gaan naar een mooie Volkswagen Caddy of Peugeot Partner.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie