Dat mensen soms niet zo lief of oplettend zijn op het asfalt, weten we inmiddels wel. Maar als je niet aan de kant gaat voor een brandweerwagen die onderweg is naar een incident, ben je wel een behoorlijke minkukel, ongeacht de reden. En als het nou één persoon was, maar deze automobilisten gaan massaal niet aan de kant. De hulpverleners moeten zelfs uitstappen om de bestuurders te vragen ruimte te maken.

Gelukkig gebeurt zoiets niet elke dag. Over het algemeen hebben mensen nog wel oren en ogen en doen ze ook niet alsof het anders is. ‘Ik heb dit nog nooit meegemaakt’, zegt de chauffeur nadat hij voor de zoveelste keer zijn claxon gebruikt. Toch wel knap dat de hulpverleners zo rustig weten te blijven tegenover de automobilisten. Minder geduldige personen hadden allang de brandspuit erop gezet.

De brandweer nuanceert de zaak een beetje. ‘Het is soms lastig om je als weggebruiker aan te passen aan de situatie die plotseling ontstaat’, zeggen ze onder hun YouTube-video. ‘Dit is begrijpelijk omdat je dit niet alledaags meemaakt als weggebruiker.’ Ze willen met deze video meer begrip creëren voor lastige situaties waar de hulpverleners mee te maken krijgen. Het hinderen van hulpverleners is in veel gevallen strafbaar en kan tot boetes of andere sancties leiden.

Automobilisten massaal niet aan de kant voor brandweer

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie