Een auto zelfstandig laten driften is alsof je een robot uitvindt die in jouw plaats met je partner naar sterrenrestaurants gaat om het eten te proeven. Je geeft het leukste deel uit handen. Je speelt toch het liefst ook zelf een spel, in plaats van dat je op YouTube naar iemand anders gaat kijken hoe hij of zij een spel speelt? Oh, wacht. Toyota heeft echter een goede reden om deze autonome Supra te laten driften.

De Toyota Supra leert namelijk om een slip op te vangen. Zelfrijdende auto’s zullen in de toekomst ongetwijfeld te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden. Als een autonoom voertuig in de slip raakt, is het handig als hij de slip zelf kan opvangen. Zo hoef jij niet van je krantje op te kijken. Deze driftende Supra is het werk van Toyota Research Institute (TRI) en Dynamic Design Lab van Standford University.

Zij analyseren al sinds 2008 menselijke coureurs om te kijken hoe zij het doen. De zelfstandig driftende Toyota Supra is het bewijs dat het systeem werkt. Komt deze driftige robot je bekend voor? Dat kan kloppen; eerder liet Stanford University al video’s zien van een driftende Delorean. Meer lezen over dit fascinerende onderwerp? Google even op de paper ‘Opening New Dimensions: Vehicle Motion Planning and Control using Brakes while Drifting’.

Autonome Supra drift zelfstandig

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie