Van Kever naar Veyron, dit zijn 20 auto’s die de wereld hebben veranderd. Een aantal zijn voor de hand liggend, zoals die Kever. Een aantal zou je waarschijnlijk minder snel bedenken. Morgen komt deel 2 van de auto’s die de wereld hebben veranderd.

20. Land Rover Defender

Omdat hij overal komt Het maakt niet uit waar de Land Rover Defender is, hij voelt zich thuis. Een boerderij, de jungle of het strand. Alles kan en de Land Rover Defender brengt je erheen.

19. Audi R10 TDI

Omdat hij diesel en racen samenbracht Toen de Audi-baas voor het eerst de Audi R10 TDI hoorde, dacht hij dat er iets mis was. De dieselmotor was zo stil dat hij alleen de banden hoorde. Sinds 2006 en tot Porsche terugkwam naar La Sarthe, wonnen alleen diesels de Le Mans.

18. Toyota Prius

De grondlegger van het hybride gebeuren Officieel kwam de Honda Insight eerder, maar die sloeg niet zo aan als de Toyota Prius. Toen half Hollywood erin ging rijden, volgde de rest van de wereld

17. Little Tykes Cozy Coupe

Omdat het voor de meesten de eerste was Misschien niet exact dit model, maar een dergelijke trapauto was voor vele de eerste vierwieler die ze zelf mochten besturen.

16. Thrust SSC

De eerste auto die geluidsbarrière brak De Thrust SSC was de eerste auto die 1.227 km/u bereikte. Dat gebeurde in 1997 en is sindsdien niet meer geëvenaard.

15. Volkswagen Kever

Omdat het Europa’s Model T was De Kever maakte miljoenen mensen mobiel en het was de inspiratie voor de Porsche 911.

14. Bugatti Veyron

De Concorde onder de auto’s Was een auto die harder kon dan 400 km/u echt nodig? Natuurlijk niet. Maar hetzelfde kun je je afvragen over maanlandingen of de Taj Mahal. Het gaat niet om of het praktisch is, het gaat om het demonstreren van de kunde van de mensheid aan het universum.

13. Nissan Qashqai

De grondlegger van het crossover-segment Vroeger was alles simpeler. Een sedan was een sedan en een hatchback een hatchback. Toen kwam de Nissan Qashqai en alles werd voorgoed anders.

12. Audi Quattro

Omdat hij vierwielaandrijving naar rally bracht Vierwielaandrijving en rally noem je in één adem. Je kunt je bijna niet voorstellen dat rallyauto’s ooit achterwielaangedreven waren. De Audi Quattro veranderde dit alles.

11. Toyota Hilux

Omdat hij niet stuk te krijgen is Autofabrikanten stoppen miljoenen in de ontwikkeling van nieuwe auto’s om ze zo betrouwbaar mogelijk te maken. Maar eigenlijk hoeven ze alleen maar te kijken naar de Toyota Hilux. Stop! Lees ook even: 20 auto’s die de wereld hebben veranderd – Deel 2
Advertentie

Reacties

  • Rein heeft op 15 oktober 2016 geschreven:

    Toch ook de Peugeot 205 t16 ( ralley)
    Omdat het de grens van de ralley aangaf.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie