Toen de brand op de Fremantle Highway geblust was, werd al vrij snel duidelijk dat het vuur de onderste vier dekken niet had bereikt. Er was nog wat angst dat daar het hele feest opnieuw zou beginnen als een van de auto’s daar bijvoorbeeld kortsluiting zou krijgen, maar de bergers kregen groen licht om de onbeschadigde auto’s van boord te rijden.

Zoals je in de onderstaande video ziet, bewegen de auto’s van de onderste dekken nog op eigen kracht. Ze moeten eerst door een carwash voordat ze van boord rijden om eventuele vervuiling van de brand van de auto’s te wassen. Het water wordt opgevangen en op een ‘verantwoorde manier’ afgevoerd. De auto’s gaan na hun wasbeurt naar een afgeschermd terrein in de haven.

De auto’s zien er inderdaad heel oké uit. De witte BMW iX1 lijkt als hij de boot uitkomt een bruinere gloed te hebben en naast de dakrails lijkt wat vuil te liggen, maar dat kan ook schaduw zijn. Ook op andere foto’s (die we hier niet mogen delen) zien we witte auto’s met een donkere gloed aan de bovenkant. Een beetje rookschade zou niet ondenkbaar zijn.

Welke auto’s staan er op de Fremantle Highway?

We weten al dat er auto’s van Mercedes, BMW en Volkswagen op het schip staan. Op eerdere foto’s die RTL Nieuws lekte van de dekken waar wel brand is geweest, zagen we bijvoorbeeld ook Porsche Taycans. Rolls-Royce heeft bevestigd dat er ook modellen van hen op het schip stonden. In de onderstaande video zien we Mercedes GLC’s en volledig elektrische BMW iX1’s.

Advertentie

Reacties

 • D. Vos heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

  Wat een giller als je ziet hoe de auto wassers er uit zien. Lijkt op een kerncentrale uitrusting. Dan nog iets : waarom zoveel geheimzinnigheid ?

  Reageer
 • ruud heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

  Voertuigen waren bestemd voor Egypte. Ik zie echter zowel rechts als links bestuurbare auto’s. Niet duidelijk is of het nieuwe of gebruikte auto’s zijn.

  Reageer
 • Michiel heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

  Ik zie vooral ix1 ipv ix3.

  Reageer
 • Piet pik uit Medemblik. heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

  Wat een poppenkast zeg. Het water dat gebruikt wordt om ze te wassen wordt op een ‘verantwoorde manier’ afgevoerd. Het staat al tussen aanhalingstekens. Dus zal wel gewoon in het oppervlakte water worden geloost.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie