Je innerlijke kind wil het liefst een Porsche of Ferrari op de oprit parkeren. Of in ieder geval iets wat snel genoeg is om het drankje van een onoplettende passagier over zijn gezicht te laten kletsen. Helaas is daar je wederhelft die je leven minder leuk compleet maakt. Die wil per se een auto die ‘niet het maandelijkse spaargeld opdrinkt’, ‘niet de buren wakker maakt’ of ‘ruim genoeg is om een dozijn eieren mee te nemen’. Pfff. Goed, we denken in oplossingen en niet in problemen. Gelukkig zijn er genoeg auto’s die op papier praktisch of verstandig genoeg zijn om aan de eisen van je verstandige partner te voldoen en het vermogen hebben de atmosfeer te vullen met gedecimeerde rubberen donuts. Dit zijn 10 auto’s om je wederhelft mee te foppen.

10. McLaren P1

Want: ongelofelijk zuinig verbruik In de volledig elektrische modus verbruikt de hybride van McLaren geen druppel benzine. Voor jou heeft hij een gecombineerd vermogen van meer dan 900 pk. Een goed alternatief is de Porsche 918 Spyder, mocht je nog in Duitse degelijkheid geloven.

09. Mercedes-AMG E 63 S Estate

Want: alle ruimte voor de boodschappen en kinderen De Mercedes-AMG E 63 S Estate heeft een royale achterbank en 640 liter ruimte voor je boodschappen, of 1.820 liter als je de bank neerklapt. Hou maar even stil dat hij in 3,5 seconden naar 100 km/u schiet en een Drift Mode heeft. Moehahaha.

08. Abarth 595 Competizione

Want: klein en makkelijk te parkeren Een Fiat 500 is de droomauto van zo’n 50 procent van de Nederlandse bevolking. En de Abarth (mits je niet te lang bent) is die van jou. Heeft iets te maken met zijn 180 pk.

07. Porsche 911 R

Want: geen achterbank en dus alle ruimte voor je troep De Porsche 911 R is de meest praktische 911. Hij heeft geen achterbank en óók geen rolkooi, en dus zijn er liters aan extra bagageruimte. Plus: hij stijgt enkel in waarde. Je rijdt dus praktisch gratis!

06. Toyota Yaris GRMN

Want: een Toyota is altijd verstandig, nietwaar? Bij Toyota denk je aan betrouwbaar en hybride. De Yaris kun je net zo goed Bejaardis noemen; zo saai en degelijk is hij. De Toyota Yaris GRMN klinkt als een BlueMotion-achtig ding. Gewoon niet erbij vertellen dat Toyota er een 1,8-liter motor met compressor inlegde. Met 210 pk kun je je wel vermaken, toch?

05. Elke willekeurige sleeper

Want: dit is het hele punt van een sleeper Aan de buitenkant zie je niet dat er onder de motorkap Porsche-vernederend vermogen schuilt. Gewoon bluffen. Wat dacht je van een BMW 3-serie Touring met 870 pk?

04. Tesla Model S P100D

Want: Ludicrous Mode Van 0 naar 100 in twee-komma-zeven seconden. Geen enkele sedan houdt dit bij. Als je niet zoveel om je kinderen geeft, heeft de Model S zelfs plaats voor zeven personen. De naar achteren kijkende kinderen zullen de Ludicrous Mode minder waarderen, al zijn hun gezichtsuitdrukkingen tijdens het optrekken wel erg grappig voor je achterliggers.

03. Audi RS 3

Want: verstandige hatchback uit de middenklasse, wat kan er mis gaan? Makkelijkste sell ooit: ‘Audi A3 kopen, schatje?’ Zorg wel dat je de afbetaling goed spreidt over alle rekeningen. Liever geen RS 3? Kies een andere willekeurige optie uit het lijstje van de snelste hatchbacks ter wereld.

02. Lamborghini Huracán van Jon Olsson

Want: skikoffer De perfecte allrounder voor wie graag op skivakantie gaat. En in Nederland rij je heerlijk incognito (vanwege de camouflage, snap je).

01. Seat Leon Cupra 300

Want: in vergelijking een koopje Een goed alternatief voor zo’n beetje elke hot hatch, de Golf GTI incluis. Zeker als je de prijs bekijkt: een Golf GTI Clubsport kost 45.930 euro, en dan heb je 265 pk. De Seat Leon Cupra 300 is er vanaf 41.250 euro (voor de driedeurs SC). Dat scheelt nogal. Overtuig je wederhelft met een goed verkooppraatje over ‘veel waar voor je geld’. Dat ‘waar’ hier synoniem is voor vermogen, moet je maar even stil houden. Wij zeggen niets.
Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie