Aan de groeiende hoeveelheid reclames op Instagram te zien, staat Valentijnsdag weer voor de deur. Het is de dag waarop jij in euro’s kunt uitdrukken hoeveel je van iemand houdt. Of van iets, want dit jaar kun je ook je auto verwennen met 24-karaats gouden emblemen. Of, misschien nog beter: laat dit bericht thuis openstaan op de iPad of laptop van je partner. Dan kan zij of hij jou ‘verrassen’. Of gewoon niet natuurlijk, want het zijn inderdaad gouden logo’s op je auto. Het moet wel je smaak zijn.

Goldizio is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd opereert. De bekendste goud gewrapte Urus van Nederland, je weet wel welke, rijdt ook met 24-karaats vergulde emblemen van Goldizio. De aanpak is vrij simpel: ze pakken originele kunststoffen logo’s en vergulden ze met 24-karaats goud nadat ze een laagje metaal hebben aangebracht. Voor wie meer weet over de viscositeit van zwart goud dan over edelmetalen: 24-karaats is dus 99,99 procent puur goud. Daarom hoor je rappers vaak over 24-karaats goud, en niet over 12. Bij diamanten betekent de karaat weer heel iets anders, trouwens.

En als je meer wilt?

De 24-karaats gouden emblemen zijn maar het begin van het gouden handeltje. Als jij je volledige stuur wilt laten vergulden, dan is dat geen enkel probleem. Staat jouw auto ‘s avonds buiten, dan kun je er ook voor kiezen om je sleutel te laten vergulden. Het vergulden kost doorgaans 75 tot 175 euro per logo. Een setje van AMG zoals je hierboven ziet, kost je 875 euro. Het setje voor een RS 6 kost 500 euro. Wil je een losse Mercedes-ster om aan je nek te hangen, dan ben je 175 euro kwijt. Het bedrijf geeft levenslange garantie op de emblemen, je moet alleen wel zelf zorgen dat ze niet gepikt worden.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie