De opmerking valt altijd als een rijk persoon gierig gedrag vertoont, dus we maken hem alvast maar even: ‘Hoe denk je dat hij zo rijk is geworden?’ Een bestuurder zag zijn Lamborghini Aventador SV met een nieuwprijs van 500.000 euro afgesleept worden omdat hij zijn wegenbelasting niet had betaald. Yahoo News rekende uit dat het moet gaan om een bedrag van nog geen 400 euro, een schijntje als je naar de brandstofrekening en het onderhoud kijkt.

Geen uitzonderingen: Aventador SV in beslag genomen

De politie van het eiland Wight (aan de zuidkust van Engeland) spotte de matzwarte Lamborghini Aventador SV en zagen dat de eigenaar al sinds augustus 2020 geen wegenbelasting meer betaalde. ‘Zelfs supercars van 300.000 pond moeten wegenbelasting betalen om te rijden op onze wegen’, plaatste de politie op Facebook. De auto is geconfisqueerd, maar de eigenaar krijgt zijn auto ongetwijfeld terug als hij het een en ander afrekent.

Over de SV

De Lamborghini Aventador SV was ooit de snelste versie van de Aventador. In ruil voor 50 kilo gewicht kreeg de turboloze 6,5-liter V12 er 50 pk bij ten opzichte van de normale Aventador. Je kunt wel ruiken hoe de prestaties in elkaar steken: van 0 naar 100 km/u gaat de Superveloce in 2,8 seconden en z’n top ligt, heel vrijblijvend, op ‘meer dan 350 km/u’. In het buitenland moet je een SV kunnen vinden voor minder dan 400.000 euro, exclusief Nederlandse belastingen. In Nederland staat er eentje te koop voor 550.000 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie