Wanneer is de laatste keer dat je harder dan 180 km/u hebt gereden? En hoe lang hield je dat vol? Waarschijnlijk is iedereen het eens dat een topsnelheid hoger dan 180 km/u niet per se nodig is. Maar misschien draait het ook meer om het idee. De wetenschap dat je harder dan 180 kunt rijden, áls het nodig is. En met nodig bedoelen we: als je een keertje een vrije Autobahn voor je hebt of wanneer je de Nürburgring betreedt.

Al in juni meldde tuner Heico Sportive dat hoewel je met 180 km/u genoeg rijplezier kan hebben, ze toch gingen onderzoeken of ze de begrenzer uit nieuwe Volvo’s konden slopen. Alle nieuwe Volvo zijn nu begrensd op 180 km/u. Het is Heico nu gelukt, zo meldt het Duitse Autobild. Voor de XC40 vraagt Heico 1.290 euro voor het verwijderen van de begrenzer. Bij alles met 60 in de naam, kost het 1.490 euro. Bij de 90-serie betaal je 1.690 euro om de begrenzer uit de Volvo te verwijderen.

Bij Volvo’s die het halen, wordt de nieuwe topsnelheid weer 250 km/u. Naast het verwijderen van de snelheidsbegrenzer biedt Heico Sportiv ander leuks aan voor je Volvo. Bijvoorbeeld een performancekit voor je S60, waarmee het vermogen van 310 naar 360 pk stijgt. Ze passen hiervoor de software aan, verbeteren de koeling en monteren een leukere uitlaat. Ze hebben ook genoeg velgen en bodykits om het uiterlijk op te leuken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear