Het is onmogelijk om bij de onthulling van de Bentley Bentayga-facelift niet even stil te staan bij de voorloper van de SUV. Dan hebben we het over het studiemodel uit 2012, een van de weinige auto’s die de wereldbevolking zo kon verenigen in afschuw. Het is een van de weinige keren dat autofabrikanten aan de hand van zoveel haat het design veranderde van een auto. De Bentley Bentayga kwam uiteindelijk in 2015 en was toen, eh, acceptabel.

In een poging de Bentayga nog wat acceptabeler te maken, is hier nu de facelift. Het hoogtepunt van de vernieuwde Bentley Bentayga zijn zijn lampen. De koplampen lijken ergens op het kristallen schaaltje waar je oma vroeger koekjes op had liggen, maar dan met 48 ledbundels erin en cooler. Achterop krijgt de Bentayga de spitse lampen die je kent van de Continental GT. Bentley wilde niet alleen het ontwerp rechttrekken met de rest van de Bentleys, ook onderhuids moest de auto weer een paar jaar meekunnen met meer comfort en meer technologie.

Het interieur is in grote lijnen hetzelfde; Bentley ging vooral in op de details. Zo is het instrumentarium achter het stuur nu digitaal, zoals nu eigenlijk de standaard is. Het infotainmentsysteem is groter en makkelijker te gebruiken dan eerst. De materialen voor het interieur zijn duurzamer en de stikselpatronen zouden moderner zijn. Het comfort van de passagiers zou beter zijn door betere stoelen en meer beenruimte. Het uitneembare scherm achterin is groter dan eerst en biedt meer mogelijkheden. Daarbij is de SUV uiteraard helemaal connected door een ingebouwde simkaart.

Waar is de W12?

De Bentley Bentayga-facelift komt eerst als V8 en als V6-hybride. De 4,0-liter achtcilinder komt van Audi en produceert 550 pk en 770 Nm. Het gecombineerde vermogen van de Bentayga Hybrid is 449 pk en 700 Nm. De Bentayga Speed met de fijne twaalfcilinder volgt zeker, maar ‘vooral in Amerika’. Of we hem hier mogen verwachten, is niet duidelijk. De vernieuwde Bentayga verschijnt al heel snel bij de dealers, in de aankomende weken. De prijzen volgen vast snel en zouden 5 procent hoger liggen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie