In 2008 bedacht Bentley dat het slim zou zijn om de Continental GT op dieet te zetten. Door meer gebruik te maken van aluminium onderdelen werd er 35 kilo bespaard. Van de lichtere GT kwam een versie met meer vermogen die de naam GT Speed kreeg. De 6,0-liter W12-motor produceerde bij de onthulling 608 pk. Tuner en ‘verfraaier’ Mansory wist daar wel raad mee.

De Bentley Continental GT Speed van Mansory krijgt naast een bredere carrosserie ook een upgrade in vermogen, naar 880 pk. Daarmee is een 0-naar-100-tijd van 4,5 seconden mogelijk en ligt de topsnelheid op 326 km/u. Een voorbeeld van een Nederlandse Bentley Continental GT Speed Mansory zie je hierboven in de kleur Orange Flame. Hij werd in 2009 op Nederlands kenteken gezet.

De Continental heeft betere tijden gekend

De Conti werd een tijdje terug nog online aangeboden. De verkoper vroeg toen 129.500 euro. Nu zoekt de speciale GT Speed weer naar een nieuwe eigenaar, maar dan via overheidsinstantie Domeinen Roerende Zaken. In de tussentijd heeft de Bentley wat schade opgelopen. De speciale voorbumper hangt los en lijkt wat drempelschade te hebben. Daarnaast heeft het achterlicht een tik gehad en is er wat lakschade aan de zijkant.

Op de teller staan 164.720 afgelegde kilometers te lezen. Je kunt dus wel stellen dat deze Bentley een rugzakje heeft. Vanaf 7 augustus 2023 kun je bieden op deze Bentley Continental GT Speed van Mansory. Drie dagen later sluit de veiling om 10:00 uur. De hoogste bieder kan de Bentley tussen 14 en 18 augustus ophalen bij Domeinen RZ in Soesterberg.

Advertentie

Reacties

  • Puk heeft op 4 augustus 2023 geschreven:

    Afschuwelijk wat een proletenbak

    Reageer
  • Mrtn heeft op 3 augustus 2023 geschreven:

    Je moet gewoon een drugsdealer of shoarmatent eigenaar zijn om hier mee te rijden. Wat een foute bak zeg…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie