Dacht je dat Bentley op dit moment alleen maar bezig was met de voorbereidingen voor hun SUV? Mis. Bentley geeft een stevige hint naar een andere nieuwe modellijn in de vorm van deze EXP 10 Speed 6 conceptcar.

Het glimmend groene studiemodel oogt lager en gemener dan andere Bentley-coupés en staat bol van de verwijzingen naar het rijke race-verleden van het merk. Er is plaats voor twee inzittenden en voor de aandrijving zorgt – jawel – 'uitermate krachtige hybride-technologie'. Zoals gebruikelijk gooien de Britten het, naast kracht en sportiviteit, bovenal op luxe en behaaglijkheid: er zijn sportstoelen in meticuleus gestikt Poltrona Frau-leer, een smalle middenconsole met een gebogen 12-inch aanraakscherm en een unieke bagageset. De instrumenten klappen weg als je de auto uitzet; niet nodig, wel een leuk barfeitje. Net als het gegeven dat verschillende metalen onderdelen, zoals de grille, de uitlaatsierstukken en de deurhendels, 3D-geprint zijn.

Verdere details – bijvoorbeeld over de opzet van de hybride-aandrijflijn – geeft Bentley niet vrij. Ze stellen enkel dat we de EXP 10 Speed 6 behoorlijk serieus mogen nemen: 'Het concept zou kunnen uitgroeien tot een nieuwe modellijn en de toon kunnen zetten in een ander segment.' Daar hebben wij geen enkel probleem mee.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie