Raar vanwege z’n naam en raar vanwege z’n uiterlijk. Gelukkig is het nog maar een conceptcar.

De EXP 9 F hint logischerwijs naar een SUV-model dat Bentley mogelijk aan haar modellengamma zou kunnen toevoegen. Daarover wordt al jaren gespeculeerd, en nu zijn er dan eindelijk officiële plaatjes die ons een idee geven in welke richting de Bentley-ontwerpers zitten te denken. Maar of we daar blij mee moeten zijn?

Het ding zit zo vol met glimmertjes en frutseltjes dat ie ons nog het meest doet denken aan een Chinese Range Rover. Nou is dat ook het gebied waar Bentley meer dan een kwart van haar auto’s slijt, dus toeval zal het niet zijn. Het interieur is dan wel weer schitterend, en behoorlijk ruim, dus wellicht zou je erin kunnen gaan wonen zodat je de buitenkant niet hoeft te zien. Onderhuids is de EXP 9 F goed bedeeld met de bekende 6,0-liter W12-motor met 600 pk, hoewel de Bentley-top er meteen bij zegt dat ook de nieuwe 4,0-liter biturbo V8 ‘en wellicht andere motoren’ (diesels dus) tot de mogelijkheden zouden behoren.

Zoals gezegd is de EXP 9 F geen productiemodel, maar iets van deze aard zit er binnenkort wel aan te komen van Bentley. We houden ons hart vast.

Advertentie

Reacties

Advertentie