De Britten hebben zich in weten te houden tot na de jaarwisseling, maar de eerder gelekte Continental GTC Speed – of, zoals ze het zelf noemen, Continental GT Speed Convertible – is inmiddels officieel de wijde wereld in geduwd. Het is daarmee meteen de snelste vierzits cabrio op deze planeet.

In Detroit (14 tot 27 januari) mag het publiek de nieuwe Conti voor het eerst aanraken, maar voor nu hebben we al wat smakelijke feitjes en cijfertjes voor je. Uiteraard heeft de open Speed dezelfde motor aan boord als de gesloten versie: een 6,0-liter W12 met twee turbo's, goed voor 625 pk en 800 Nm. Een achttraps automaat zorgt mede voor een moeiteloze versnelling van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden, ondanks het gigafantanormeuze gewicht van 2.495 kilo. Da's 175 kilo méér dan de Speed met dak. De topsnelheid ligt met 325 km/u een luttele 5 km/u lager.

Bentley meldt trots dat de nieuwe Speed Convertible 15 procent zuiniger is dan de vorige generatie, onder andere door de nieuwe automaat en het hergebruik van remenergie. Let wel: we hebben het dan nog steeds over een gemiddeld verbruik van 14,9 l/100 km. Gelukkig krijg je er een hoop voor terug, want naast achterlijke snelheden is de Speed ook in staat tot fijn bochtenwerk. Z'n onderstel ligt 10 mm lager dan dat van de standaard Continental, en verschillende ophangingselementen zijn verstevigd. Andere unieke Speed-zaken zijn de 21-inch velgen, de grille en de uitlaten.

Vanaf de zomer is de nieuwe Bentley kapselvernietiger te koop. De prijs is nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

Advertentie