Volgend jaar wordt Bentley 100 jaar. De festiviteiten zijn echter al prematuur van start gegaan met deze gelimiteerde editie van de Mulsanne, waar er slechts 100 van gemaakt worden.

Hij heet de Bentley Mulsanne W.O. Edition en is een eerbetoon aan oprichter W.O. Bentley. Zoals je waarschijnlijk al verwacht, is dit een chique auto. Binnenin vind je vier verschillende soorten hout, een overvloed aan leer en tapijten gemaakt van lamsvachten. Enig.

Is er ook nog iets spannends in de Mulsanne te vinden?

Maar het meest interessante onderdeel van de auto vind je in het cocktailkastje, die je standaard in elke auto krijgt. Achter een klein raampje naast je drankglazen, zit een deel van de originele krukas van de persoonlijke auto van W.O. Bentley. Ook is er een tekening van de auto in kwestie; een Bentley 8 Litre. Handig om de betekenis van je relikwie uit te leggen aan je medepassagier als je nog een Jägerbomb aan het maken bent.

De Mulsanne heeft zijn eigen, complete motor op de gebruikelijke plek zitten. Als alles goed gaat vind je geen onderdelen van de 6,75-liter V8 in het interieur. Die motor is genoeg om 512 pk en maar liefst 1.020 Nm te produceren. Genoeg vermogen om je drank over het kunstwerk op de achterbank te morsen als je chauffeur zich onvolwassen gedraagt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie