Goedkopere auto’s, meer aanbod op de occasionmarkt, geen snelheidslimieten op de snelweg, een eigen Grand Prix en ook nog eens goedkopere peut. Ja, Duitsers roepen nogal eens wat afgunst op bij de Nederlanders. Goed, zij hebben dan weer geen broodje kroket. En fijn nieuws voor wie zich schuldig maakt aan een van de zeven hoofdzonden: op dit moment óók geen goedkopere benzine meer.

Door de lage waterstand van de Rijn kan er op dit moment niet genoeg brandstof worden aangeleverd in Duitsland. Door de schaarste stijgt de prijs. Zelfs tot zo’n niveau, dat de peut op een aantal plekken duurder is dan in Nederland. Over de grens gaan om te tappen, heeft dus geen zin op dit moment.

Bepaalde pompen in Duitsland zijn zelfs helemaal leeg en moeten de deuren tijdelijk sluiten. ‘Schepen kunnen maar voor de helft of minder gevuld worden, en vrachtwagens kunnen maar 2 of 3 keer per dag gebruikt worden. Het is een ernstig logistiek probleem’, zegt Stephan Zieger, directeur van de Duitse brancheorganisatie van brandstofhandelaren tegen het AD.

Advertentie

Reacties

  • Dolf heeft op 13 november 2018 geschreven:

    de ‘peut’ is niet duur ! 70 % belasting
    is waanzin !

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie