BMW 2-serie Active Tourer-bestuurders van Nederland: gedraag je nou eens. Niemand is onder de indruk van de Duitse poging tot Fiat Multipla die je onder je zitvlees hebt zitten. Heel tof dat je 500 tot 1.820 liter bagage-bende kunt meezeulen, maar doe dat nou niet op één meter afstand van je voorganger. En stof de richtingaanwijzer eens af.

Nonchalant een beetje BMW-gedrag vertonen terwijl je overduidelijk zelf niet stoer genoeg was om tegen je vrouw te zeggen dat je gewoon een 3-serie wilde. Je ging keihard gebukt onder de druk van die duim op je achterhoofd en zei: ‘Ja schat, je hebt gelijk, de 2-serie Active Tourer is inderdaad veel praktischer. En ach, wat maakt het ook uit wat mensen van mij denken? Wil je gelijk mijn edele delen hebben? Ik gebruik ze niet meer.’ En je kinderen zich maar afvragen wat dat Tupperware-bakje bovenin de koelkast is.

Nog erger is de M Sport-uitvoering van de 2-serie Active Tourer, waarschijnlijk gekocht door hetzelfde type mensen dat vet uit de hoogte doet tegen personeel van de Action. Alsof je een wereldbedrag achterlaat en daarvoor als een koning behandeld dient te worden. Met dat neppe overhemd uit China hou je echt niemand voor de gek. En met die 2-serie Active Tourer M Sport al helemaal niet.

Oké stop, toe nou. Niet huilen. We bedoelden het niet zo. Luister: het is heus niet erg dat je voor een praktische keuze bent gegaan. Je hoeft je niet extra stoer te gedragen om te compenseren. Wees gewoon jezelf en iedereen zal je accepteren voor wie je bent. Voeg je gewoon tussen de Suzuki’s Baleno en de Hyundai’s IX20 op de rechterrijstrook en droog je traantjes.

Advertentie

Reacties

  • Bert vandenberghe heeft op 10 april 2017 geschreven:

    oef. Gelukkig rij ik met een gran tourer. Dit gezever kan ik dus negeren.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie