Voordeel. Wij Nederlanders houden ervan. En met deze verlengde Rolls-Royce Silver Shadow bespaar je een flinke smak. Het is namelijk de zwaarste wegenbelastingvrije auto op Autowereld, dus met geen enkele auto bespaar je zo veel geld per kwartaal.

Volgens de papieren weegt deze verlengde Rolls-Royce Silver Shadow 2.500 kilo. Dat klinkt nog vrij bescheiden. In de provincie Utrecht zou je per jaar 1.700 euro wegenbelasting betalen – nu is dat precies nul euro omdat ie ouder dan 40 jaar is. Volgens de verkoper betaal je aan (oldtimer-)verzekering zo’n 90 euro per jaar.

En voor schandalig weinig vaste lasten krijg je nog meer velours dan de oudste werkplek ter wereld, een minibar en een heuse televisie. Ongeveer dezelfde opties als je krijgt in een nieuwe Rolls-Royce, dus. Ruil alleen even de Johnnie Walker in voor degelijk spul. Iets van het eiland Islay, of zo. Wel zo Rolls-waardig.

De Rolls-Royce Silver Shadow uit 1975 is met 34.709 kilometer nét ingelopen. En de prijs is nog lager dan een goed uitgevoerde Duitse sedan: 34.950 euro. En dat voor een 6,75-liter V8 met 275 pk. Het is zonder twijfel de coolste manier om geld te besparen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie