Op deze site plaatsten wij een driedelige serie over over de beste filmauto’s aller tijden, volgens TopGear (kijk hier voor Deel II, Deel III). Op Facebook hebben jullie in groten getale gereageerd welke filmauto’s volgens jullie nog meer in dit rijtje passen. Daarvan pakten wij weer de beste om het lijstje te maken: de beste filmauto’s aller tijden, volgens jullie.

Viper Defender

Viper, 1994-1999 (tv)

De populaire tv-serie Viper uit de jaren negentig ging over een speciaal team, opgezet door de Amerikaanse overheid, dat de criminaliteit bestrijdt in de fictieve stad Metro City, Californië. Het team maakt gebruik van een felrode Dodge Viper RT/10 Roadster, die kan transformeren in de ‘Viper Defender’. De serie werd na één seizoen geannuleerd, maar beleefde later een reboot en bleef nog een paar jaar bestaan. Vanaf latere seizoenen werd de RT/10 vervangen door een Viper GTS.

1971 Ford Mustang ‘Eleanor’

Gone in 60 Seconds, 1974

preview

We hebben het hier niet over de film uit 2000 met Angelina Jolie en Nicolas Cage, maar over het origineel uit 1974. Gone in 60 Seconds was legendarisch geworden door de 40 minuten durende mega-achtervolging, waarbij ongeveer negentig auto’s werden verwoest. Een groep criminelen moet in één week bijna vijftig auto’s stelen en komt in de problemen bij het stelen van deze behekste Mustang. Deze Ford Mustang uit 1971, uitgedost als een 1973-model en met koosnaam ‘Eleanor’, speelde een grote rol in de film. Een van de meest begeerlijke auto’s uit de filmwereld. Uiteraard zijn we de ‘nieuwe’ Eleanor ook niet vergeten uit die nieuwe film met, inderdaad, Angelina Jolie. Deze Eleanor was echter gebaseerd op een Shelby GT500.

Pontiac Firebird Trans-Am

Knight Rider, 1982-1986 (tv)

preview

In 1982 maakte de wereld kennis met een van de coolste tv-series uit de geschiedenis; Knight Rider, met David ‘The Hoff’Hasselhoff als Michael Knight. Deze stoutmoedige misdaadbestrijder en KITT, zijn zeer geavanceerde ‘pratende’ auto, waren toen razend populair. Hoogtepunt van de serie, naast de coolheid van Hasselhoff, was natuurlijk de Pontiac Firebird Trans-Am, mét rode verlichting in de grille. Je liegt als je zegt dat je hem niet wilde (wat zeggen we: wil) hebben.

Aston Martin DB5

James Bond-filmreeks

preview

Wij hebben ons nog wel even achter het oor gekrabd om het feit dat we de, toch legendarische, Aston Martin DB5 van James Bond niet in het lijstje hadden opgenomen. Ditmaal prijkt hij wel mooi tussen de andere filmauto’s. De DB5 verscheen voor het eerst in Goldfinger en maakte daarna zijn opwachting in nog vijf andere James Bond-films. Hoewel schrijver Ian Fleming (bedenker van de beroemde spion) meer een Bentley-man was, is voor de films gekozen voor de DB5. En dat bleek toen een beste keuze, een ware klassieker.

Porsche 911 (964) Turbo 3.6

Bad Boys, 1995

preview

De Porsche uit de hilarische actiefilm Bad Boys, met Will Smith en Martin Lawrence. Porsche bracht deze auto in 1993 op de markt en hij was maar twee jaar in productie. Er zijn er in totaal minder dan 1.500 exemplaren geproduceerd en dat maakt het een ontzettend zeldzame auto. Zéker een van de coolste Porsches ooit, ook met dank aan deze film. Watcha gonna do?

Ferrari Testarossa

Miami Vice, 1984-1990 (tv)
preview

Sonny Crockett (Don Johnson) en Rico Tubbs vormden een legendarisch duo in de serie Miami Vice, waarin twee undercover detectives de strijd aangaan met de drugscriminelen van Miami. In de serie ging het allemaal om stijl, flair en jaren tachtig-coolheid, en de Ferrari Testarossa waar de twee in rijden past daar perfect tussen. Achter de auto en de Ferrari Daytona die hem voorging, schuilt een heel verhaal.

Eervolle vermelding: Opel Manta

New Kids, 2007
preview

Eigenlijk hoort deze niet in dit rijtje thuis, maar voor de lage landen toch iets om overwegend trots op te zijn: de Opel Manta uit New Kids. De auto waarmee Barry Batsbak en zijn maten de vreemdste avonturen beleven in het pittoreske Maaskantje. ‘Ge ken de groeten uit Maaskantje krijgen, k*t!’. Ook nog maar een eervolle vermelding doen voor de Citroën BX uit Flodder, buurman?

Advertentie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 20 oktober 2018 geschreven:

    Wahaha die laatste. Humor.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie