Wat heb je liever? Je gelijk of gewoon een stapeltje biljetten? Deze bestuurder uit Arnhem vocht vijf jaar lang tegen een parkeerboete. Gelijk kreeg de automobilist niet, maar wel een bedrag van 3.450 euro uitgekeerd. Helaas voor wie ook wel wat extra zakgeld kan gebruiken: dit gaat je waarschijnlijk geen tweede keer lukken.

De persoon uit Arnhem kreeg in eigen stad een prent voor foutparkeren. Daar was de bestuurder het niet mee eens en tekende bezwaar aan, zo meldt het AD. Dit was al in 2017. Gelijk kwam de gevreesde Paarse Krokodil om de hoek krijgen: vijf jaar lang ketste de boete van loket naar loket en van ambtenaar naar ambtenaar. Pas recentelijk werd de zaak afgerond.

De gemeente treuzelde

De vermeende foutparkeerder had het bezwaarschrift te laat ingediend meent de overheid, maar dit zou volgens de Arnhemmer zijn omdat de gemeente de brief te laat had doorgestuurd. Dus stapte de persoon naar de rechter, die in 2018 oordeelde dat het bezwaar toch behandeld moest worden. Dat gebeurde pas twee jaar later, in 2020.

De bestuurder is duidelijk van de principes, en stapte opnieuw naar de rechter om bezwaar te maken tegen de parkeerboete. Dit keer vond de bestuurder ook dat schadevergoeding op zijn plek zou zijn. Volgens het AD werd de boete wederom terecht bevonden en vond de rechter bovendien de schadevergoeding ‘wat overdreven voor een bon van dik zes tientjes’.

De bestuurder bleef bezwaar maken tegen de parkeerboete

Je moet zeker van je zaak zijn als je voor ‘dik zes tientjes’ zoveel wil investeren, maar deze bestuurder deed het. De zaak kwam bij het Gerechtshof en daar oordeelde de rechter (inmiddels nummer vijf) dat de parkeerboete inderdaad terecht is, maar dat de bestuurder wel recht heeft op een schadevergoeding van 2.500 euro.

Het AD meldt: ‘de Hoge Raad heeft ooit bepaald dat dat het geval is wanneer niet binnen een redelijke termijn over een zaak wordt beslist’. Naast de 2.500 euro krijgt de foutparkeerder de 950 euro proceskosten vergoed. De 63,85 euro voor de parkeerboete moet wel gewoon betaald worden door de automobilist.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie