Autofabrikanten verdienen best geinig aan alle opties die hebberige klanten aanvinken bij een nieuwe auto. Dus waarom zou je naderhand hiermee stoppen? Dat snappen Amerikaanse autofabrikanten toch wel het best van allemaal; want daar kun je voor je auto bij Ford achteraf nog een supercharger kopen om het vermogen naar de 700 pk te brengen.

De nieuwste kit is een Whipple-supercharger voor de Ford F-150 met een 5,0-liter V8. Je krijgt dan van Ford Performance Parts drie dozen van in totaal 250 kilo thuis om het vermogen te verhogen naar zo’n 700 pk. Als je dan de 134 stappen in de handleiding doorloopt, heb jij ineens ruim 800 Nm onder je rechtervoet zitten.

Garantie behouden? Dan moet je naar de dealer

Nog beter is het om de supercharger te laten installeren door een Ford-dealer of een gecertificeerde monteur. Want dan behoud je de fabrieksgarantie op het voertuig. En hoewel het eruitziet als een leuke klus, is het bij dit soort dingen soms wel fijn om het te laten doen. Gezien het flink wat stappen zijn, moet je wel vooraf even goede afspraken maken over de prijs.

De prijs van de supercharger-kit is 9.500 dollar, omgerekend net geen 9.000 euro. Bij de kit zit de software al om de motor opnieuw af te stellen. Volgens Ford is de kit ontwikkeld om aan dezelfde betrouwbaarheidsnormen te voldoen als elk ander Ford-product. Je kunt dus net wat zorgelozer op vakantie dan wanneer je een turbokitje van eBay hebt gekocht.

Hoe zit het in Nederland met Ford Performance?

We hadden het eigenlijk niet verwacht, maar in Nederland kun je ook een supercharger-kitje kopen bij Ford Performance. Niet voor de F-150, want die leveren ze hier niet, maar voor de Ford Mustang van bouwjaren 2015 tot en met 2017.

Deze supercharger kost 11.458 euro en verhoogt het vermogen naar 670 pk. Hierbij staat wel dat hij niet toegestaan is voor de openbare weg (knipoog, knipoog). Ook hier zegt Ford dat je de installatie lekker moet laten doen door de dealer. De fabrieksgarantie is bij dit model overigens al verlopen…

Advertentie

Reacties

  • Davey400 heeft op 6 juni 2023 geschreven:

    Die 11.458 euro is niet echt veel meer dan de 9.500 dollar die ze in de VS voor de supercharger kit voor de F-150 betalen.
    Doordat elke staat (en zelfs sommige steden) zijn eigen ‘B.T.W.’-equivalent voert worden producten daar excl. ‘sales-tax’ geadverteerd.
    Je mag die kosten dus zelf er altijd bijrekenen. Die 11.458 euro is (mag ik hopen met een consumentenprijs) wél incl. B.T.W..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie