Haters zullen zeggen dat Ferrari’s louter bestaan voor patjepeeërs die hun sleutel op de bar willen gooien als een magneet voor aantrekkelijke mensen. In werkelijkheid bestaat de clientèle niet uitsluitend uit deze boulevardkruipers, maar dat betekent niet dat het merk deze doelgroep niet óók tevreden wil houden. En met deze bijzondere sleutel van de Ferrari Roma doet de autobouwer dat uitstekend.

Ze dumpen de rood gelakte Fiat-sleutel voor een rechthoekige unit. Het is alsof Ferrari het logo van de neus af wipte en op een contactloze sleutel plakte. De meningen over de sleutel van de Ferrari Roma zijn dan ook verdeeld. Zowel op het internet, als hier op de redactie. Onze Britse TG-collega Jack Rix plaatste de foto’s op zijn Twitter en kreeg reacties die de sleutel vergeleken met ‘een goedkope aansteker van een louche markt’ of ‘een koelkastmagneet’.

Het is hoe dan ook nogal een ding om bij je te dragen. Misschien als ie wat kleiner was, dat de sleutel van de Ferrari Roma wat eleganter was geweest. De sleutel start de 3,9-liter V8 met 620 pk en 760 Nm. De 0-naar-100-tijd van de Roma bedraagt 3,4 seconden en de topsnelheid is 320 km/u. De prijzen van de sleutel en de bijhorende auto volgen later.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie