Als je op zoek gaat naar een occasion is de kilometerstand natuurlijk super belangrijk. Waar stel je de grens? 150.000 km? 200.000 km? Nee, dat is allemaal niet genoeg. Twee miljoen kilometer? Dat is het betere werk. Deze Mercedes 250TD kon een aardig stukje toeren wel waarderen, getuige zijn kilometerstand van 2.102.620 kilometer. Ja, dat lees je goed. Deze Mercedes heeft meer dan twee miljoen kilometer gereden.

Deze Mercedes 250TD uit 1986 deed dienst als servicewagen. In 1988 kocht een man uit Friesland de auto met 42.000 kilometer. De man een enorme appetijt naar kilometers hield de auto 29 jaar vast. Gemiddeld reed de man 190 kilometer per dag in de diesel. De huidige motor is een 2,5-liter 5 cilinder met 94 pk. Even voor alle duidelijkheid: dit is niet de originele motor. Het is zelfs al de vierde motor, maar deze zal ook al bijna zo’n 700.000 kilometer gereden hebben. Ook geen slechte prestatie.

De zijn de onderhoudsboekjes van de Mercedes met 2 miljoen kilometer?

Onverwachts compleet: alle boekjes zijn bewaard gebleven. Zie je mooi hoe hij aan de ruim 2 miljoen kilometer komt. Op de teller in de auto staat trouwens een mooie 102.000 kilometer, omdat de Mercedes-teller niet boven de 999.999 kilometer komt. Deze heeft hij dus al twee keer helemaal doorgedraaid.

Fraai detail aan dit unieke exemplaar: de originele kilometerteller was eerst oranje. Nu is deze beige geworden door de zon. Ook ziet het stuur er lekker afgeknaagd uit. Verder het interieur is nog, ehm, authentiek te noemen. En de laatste vraag die ons te binnen schiet: gaan de Mercedes politieauto’s het ook zo lang volhouden?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie