Clowns, spinnen, het commentaar van Frank Snoeks: we hebben allemaal wel iets wat we angstaanjagend vinden. BMW komt nu met iets nieuws om ons de stuipen op het lijf te jagen. Dit zijn de Black Fire Editions van de X5 M en X6 M.

De 4,4-liter V8 heeft 575 pk en 750 Nm, wat precies hetzelfde is als de standaardversie. Dit is dus ook grotendeels hetzelfde als het commentaar van Frank Snoeks: het voegt niks aan de inhoud toe, maar we krijgen er toch de rillingen van. Er is dan ook verder niets onderhuids aangepast. Ware gruwelijkheid is blijkbaar zeer oppervlakkig.

Wat is er dan wel veranderd in de Black Fire Editions?

De belangrijkste aanpassingen zijn vooral aan het uiterlijk en het interieur gedaan. Deze speciale edities komen in de kleur Sapphire Black Metallic, wat nog zwarter is dan de ziel van een Balinese satéverkoper (die je puppies verkoopt, maar dan in een iets andere vorm). Zelfs de grille en de wielen zijn zwart in deze editie. De laatstgenoemde zijn maar liefst 21 inch groot. Alleen de zijspiegels zijn van koolstofvezel, want dat is natuurlijk waar je ontzettend veel gewicht mee bespaart. Juist…

Binnenin kunnen we ook zien wat BMW met ‘Black Fire’ bedoeld. Het exterieur lijkt meer op een verkoolde X5 of X6, maar als je achter het stuur zit, zie je een mix van zwart en rood. Verder krijg je speciale stoelen en voor vergeetachtige mensen zijn er diverse embleempjes in het interieur, waardoor ze weer weten dat ze speciaal zijn.

De angstaanjagende Black Fire Editions van de X5 M en X6 M zijn in augustus leverbaar. Tot die tijd kunnen we nog rustig over straat lopen, zonder te hoeven vrezen voor het zwarte vuur. Over de prijzen is nog niks bekend, maar we gokken dat onze nekharen ook daarvan overeind gaan staan.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie