Special effects-bedrijf The Mill heeft een bijzonder speeltje genaamd de Blackbird. De Batmobile-achtige creatie kan met behulp van computermagie transformeren in elke denkbare auto met vier wielen.

De filmers moeten eerst bedenken welke auto de Blackbird moet imiteren. Aan de hand daarvan wordt de wielbasis en de breedte ingesteld. Een Mustang waarvan de voorwielen spinnen, dat kan natuurlijk écht niet. Daarom verandert de elektrische creatie op commando in een voor-, achter- en vierwielaandrijver. Zelfs de ophanging (denk aan stugheid en hoogte) neemt de vorm aan van de auto die de Blackbird naspeelt.

De Blackbird hangt vol met sensoren en camera’s die de special effect-tovenaars helpen hun magie op de beelden kunnen loslaten. Het resultaat is niet van echt te onderscheiden.

Is het niet makkelijker om gewoon een echte auto te pakken? Als het iets simpels als een Opel Zafira is, misschien wel. Maar probeer eens een historische Alfa Romeo te regelen. Lukt je niet. Of wanneer je later in de productie de kleur of de bumpers wilt vervangen, is die Blackbird ook verrekte handig.

Bekijk de Blackbird

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)