Mario Kart is de Monopoly onder de videogames, in de zin dat het vermomd als leuk vermaak het huis binnenkomt, maar eigenlijk vooral een bron blijkt van frustratie en ellende. Voor de verliezende partij, tenminste. Wil je er zeker van zijn dat jij niet de afzender bent van vliegende controllers of scheldkanonnades, dan is het handig om deze tips eens door te nemen. Er zijn namelijk technieken om het blauwe schild te ontwijken in Mario Kart. Zo word je niet op het aller-, allerlaatste moment nog ingehaald.

Afzakken naar de tweede plaats

Op het kaartje met alle deelnemers laat de nare vriendschapsverwoester zich al tijdig zien als hij in aantocht is. Zit de nummer twee je op de hielen, laat hem of haar dan passeren. Het blauwe schild zal de interim koploper raken en jij kunt als overwinnaar de finishlijn bereiken. Hierbij moet je wel zeker zijn dat de nummer twee niet een van de onderstaande trucjes uithaalt, want dan ben jij je eerste plaats wél kwijt.

Maak er zelf een einde aan

Een blauw schild zorgt voor een flinke vertraging in je racetempo. Als er echt geen andere uitweg is, spring dan op exact het juiste moment van de kaart op de Rainbow Road of gooi een bananenschil naar voren en rij er zelf overheen. De vertraging die je oploopt door deze Harakiri-technieken is minder groot dan wanneer je de stekelige bastaard voor je bakkes krijgt.

Een item gebruiken

De items die je krijgt, hangen in Mario Kart af van op welke positie je rijdt. Een blauw schild krijg je bijvoorbeeld niet als je zelf het veld aanvoert. Rij je op de eerste plek, hou dan altijd een item vast waarmee je een blauw schild kunt verslaan. De Super Horn (die rode toeter) blaast het schild bijvoorbeeld op en een goed getimede paddenstoel maakt je onschendbaar voor het stekelschild, net als de superster. Of hou de Bullet Bill (waarmee je transformeert in een kogel) stevig bij je.

Hou zelf een blauw schild vast

Wie vooraan rijdt in het veld, zal dus nooit een blauw schild in handen krijgen. Maar mocht je nou ergens halverwege de opmars in het bezit komen van het stekelding, hou hem dan vast terwijl je naar de eerste plaats rijdt. Het schijnt namelijk dat je niet geraakt kunt worden door een blauw schild als je er zelf eentje vast hebt. Of misschien kunnen er nooit twee stekelschilden zijn in één race. Hoe dan ook werkt vuur met vuur bestrijden blijkbaar erg goed.

Tips om het blauwe schild te ontwijken

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie