Geef het maar op: die bierbuik gaat er nooit af en welke verslaving je ook hebt, neem hem maar op in je huishoudboekje. Je goede voornemens zijn statistisch gezien nu officieel mislukt, want het is vandaag Blauwe Maandag; in theorie de meest deprimerende dag van het jaar. In 2005 bedacht psycholoog Cliff Arnall een formule om uit te rekenen wat de ‘blauwste’ dag is van het jaar. Volgens de zielenknijper mislukken nu de meeste voornemens, is het donker en koud buiten en als klap op de vuurpijl is het maandag. We kunnen nu een prachtig lijstje maken waardoor jij je beter gaat voelen, maar daarvoor ga je maar naar je favoriete blije lifestyle-vlogger. Dit zijn 10 auto’s om je dag extra deprimerend te maken.

10. Volkswagen Polo BlueMotion

Volledig terecht vaak de SlowMotion genoemd. Als tankstations antidepressiva mochten verkopen, waren de pomphouders nu rijk geweest. Alsof het rijden met die bedroevende driecilinder niet erg genoeg was, probeerde de bron van ellende je ook nog te vergiftigen met sjoemeldieseluitstoot.

09. Chrysler PT Cruiser

Had iemand vijftien jaar geleden bij Chrysler nou maar gezegd: ‘Goed idee, doen we niet.’ Want het idee was leuk (net als je goede voornemens), maar de uitvoering toch aardig ruk.

08. Subaru WRX STI

Bij dit rallykanon is het niet de auto die ons depressief maakt, maar de gigantische smak BPM en BTW die je moet betalen. Vorig jaar werd er precies ééntje verkocht. Waarmee moeten beginnende bestuurders over vijftien jaar dan je heg uit de grond rijden?

07. Porsche Cayman S

Een fantastische auto, maar het gemis van de zescilinder is groot. Groot genoeg om die toch al natte oogballen te doen druppelen.

06. Reliant Robin

We hoeven niet uit te leggen waarom deze depressie op drie wielen zo waardeloos is. Gelukkig is ie meteen ook onveilig genoeg om jezelf van kant te maken.

05. Bugatti Chiron

Zwaar deprimerend omdat jij hem niet kunt betalen. Wij ook niet, trouwens. Snik.

04. Suzuki Celerio

Een brommobiel die wel harder kan en mag dan 45 km/u. Als je een Celerio rijdt, heb je niet alleen je goede voornemens opgegeven, maar meteen het hele jaar. Wel ruimte voor al je emotionele bagage. Verder een prima karretje, hoor.

03. Youabian Puma

Bestel je er eentje voor de bescheiden prijs van 1,1 miljoen dollar, dan mag je 18 tot 24 maanden wachten terwijl je Puma speciaal voor jou wordt samengesteld. De vraag blijft: waarom is deze auto, die zo ongegeneerd hard over het concept ‘smaak’ heen walst dat het stiekem weer leuk wordt, überhaupt bedacht?

02. Toyota Mirai

Toyota noemt de Mirai ‘een keerpunt in de automotive industrie’; wij keren ons graag om als we deze auto zien. Om te voorkomen dat onze maaginhoud dat doet. Ja, de Toyota Mirai is nogal lelijk om te zien.

01. Fiat Multipa

Ja, daar is hij weer hoor! De onbetwiste winnaar in het WK Deprimeren: de Fiat Multipla. De klont depressiviteit maakt de naam ‘Zwarte Maandag’ gepaster.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie