Dacht je dat je alle modellen van BMW kende? Dan kun je opnieuw je huiswerk doen. BMW komt met het nieuws dat er een BMW 2-serie Gran Coupe onderweg is. Dat betekent dus dat de 2-serie in een vierdeurs coupe variant komt. En dan heeft de 2-serie al een standaard coupe, cabrio, Active Tourer en Gran Tourer…

Hebben we er nog een nodig?

BMW noemt het nieuwe design een ‘sedan’. De 3-serie Gran Turismo, 6-serie Gran Turismo, en de 4-serie Gran Coupe waren allemaal een succes. Daarom heeft BMW nu besloten om een vierdeurs coupe van de 2-serie te maken. Had de wereld er nog een nodig?

Nou, de Gran Coupe combineert naar volgens BMW ‘een dynamisch charisma en expressief design met een hoge mate van dagelijks gebruiksgemak in het premium compact segment’. Uhm, okay.

Geen M2 meer?

Hoe dan ook, het grootste nieuws is dat de nieuwe 2-serie Gran Coupe gebruik gaat maken van de nieuwe voorwielaandrijving van BMW. Dit hadden we al verwacht voor de 1-serie maar voor de 2-serie? We hoopten dat BMW dat niet zou doen.

Betekent dit dat de rest van de 2-series ook allemaal voorwielaandrijving krijgt? Verliezen we de briljante M2? Alles zal duidelijker worden in de loop van 2019…

Reacties

  • Ray heeft op 29 mei 2019 geschreven:

    Als BMW fan en berijder noem ik dit overkill omdat de nieuwe 3 serie sedan groter is dan de oude dan maar een 2 serie sedan uitbrengen, jammer.

    Als BMW een 2 serie PHEV of i2 coupe zou uitbrengen zeg ik dat voegt wat toe, deze totaal niet, weer een jammer erbij

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear