Op een houtje bijten, zat er niet bij voor deze kauwgom-verkoper. De Amerikaanse meneer Stebbins werkte in de jaren veertig voor American Chicle Company, over het algemeen beschouwd als het bedrijf dat kauwgom uitvond. Waarschijnlijk verkocht Stebbins geen losse pakjes, want hij verdiende er genoeg mee om deze BMW 507 te kopen in 1957.

Kort daarvoor was hij naar Venezuela verhuisd, waar hij ook deze BMW gebruikte. Om de beter om te gaan met de Venezolaanse hitte, liet de importeur een betere koelventilator van Jaguar monteren. Daarnaast liet de eerste eigenaar een kleine extra luchthapper toevoegen onder de voorruit voor meer koelere lucht in de cabine. De kleur was toen nog Silberblau (of gewoon zilver-blauw).

Stebbins verhuisde in 1961 naar Canada en nam zijn BMW 507 mee. Ergens in de 18 jaar dat hij daar woonde, werd de auto wit gespoten en uiteindelijk verkocht aan iemand in Ottawa. De nieuwe eigenaar vond het wit maar saai en koos een kleur uit de catalogus van Pontiac. Dit is de blauwe kleur die je nu ziet. De auto zou gebruikt zijn als pacecar op het Circuit Mont-Tremblant.

De BMW 507 werd verkocht voor 22.000 dollar in 1979

Via de BMW 507-club kwam de eigenaar in aanraking met een verzamelaar, die graag het blauwe exemplaar wilde overnemen. Hij kocht hem als reserveauto voor 22.000 dollar, voor wanneer zijn eigen 507 het zou begeven. De andere 507 was blijkbaar erg betrouwbaar, want in 1979 ging de blauwe BMW een Amerikaanse garage in en hij kwam er ruim 40 jaar niet meer uit.

De auto werd goed bijgehouden met oliewissels en hij werd regelmatig even gestart. Van een echte schuurvondst kunnen we dus niet helemaal spreken. In mei 2022 werd besloten om de auto toch maar te verkopen. Op eigen kracht reed de BMW 507 naar buiten om ongeveer een weekje geleden bij Bonhams onder de hamer te gaan.

Nu zou je zeggen dat een oude BMW met onderdelen van een ander merk en een vreemde lak niet veel zou opbrengen, maar 507’s zijn zeldzaam. Er zijn slechts 253 exemplaren ooit gebouwd. Het hoogste bod was uiteindelijk 2.315.000 dollar, wat in euro’s ongeveer hetzelfde is.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie