De BMW 6 Serie is van zichzelf al best een aardige auto. Maar dat heeft tuner AC Schnitzer er niet van weerhouden om zowel de coupé als de cabrio naar eigen inzicht aan te passen. Zie hier de BMW 6 Serie TENSION. Wij voelen een spanning…

Ondanks al het lichtmetaal en carbonfiber van die TENSION is de meest kostbare modificatie wellicht te vinden in het instrumentarium. Daar moest het plaatje waarop je kunt zien hoe hard je rijdt worden vervangen door een exemplaar dat 320 km/u – en voor de M6 zelfs 330 km/u – aan kan geven. Kosten: vast niet meer dan een paar tientjes. Maar om de 6 Serie te transformeren tot de snelste straatlegale BMW van dit moment, moesten natuurlijk wel wat ingrepen onder de motorkap plaatsvinden.

Daar heeft AC Schnitzer wel een maand of acht over gedaan. Zowel de 4,4 liter V8 van de 645i als de 4,8 liter V8 van de 650i kreeg andere zuigers en een andere krukas, en er is ook van alles gedaan met de uitlaat, cilinderkop en het in- en uitlaatspruitstuk. Resultaat: een vermogen dat toenam van 367 pk tot 411 pk. Tijdens een test in het Italiaanse Nardo bleek dat de huisvlijt van AC Schnitzer zich heeft vertaald in een topsnelheid van ruim 330 km/u.

Verder kreeg de 6 Serie TENSION two-tone lak in zwart-wit of grijs-oranje, 20-inch velgen en nogal wat plaatwerk van carbonfiber. Ook in het interieur wordt daar kwistig mee gestrooid, en verder is het allemaal aluminium wat de klok slaat. Ook de wielophanging en vering is fors gerenoveerd om de 6 Serie wat strakker te laten sturen. In Duitsland betaal je voor alle modificaties een prijs van in totaal 43.900 euro. Niet misselijk. En dan krijg je ook nog eens een auto die er zeker niet smaakvoller of subtieler op is geworden. Maar daar is het je vast en zeker ook niet om te doen.

Advertentie

Reacties

Advertentie