Een tijdje geleden kwam uit TopGears eigen onderzoek naar voren dat BMW-rijders de meest asociale weggebruikers van Nederland zijn. Ze rijden vaak onnodig links, vergeten hun knipperlicht en halen gevaarlijk in. Maar wat je natuurlijk het vaakst ziet, is dat ze simpelweg te hard rijden.

De Nordschleife is ook lastig

Nu moeten we toegeven, wij houden soms ook wel van een beetje sportief rijden. En wie van sportief rijden houdt, neemt zijn auto mee de Nürburgring op. Maar dat gaat niet altijd even goed. Als je niet oppast, lig je zo met je autootje in de vangrail. Check hieronder een compilatie van de grappigste crashes op de Nordschleife. De chauffeurs uit dit filmpje zijn gelukkig allemaal in orde, maar de knullige manier waarop ze van de weg raken is hilarisch.

Zo zijn de eerste paar crashes vooral sullige driftpogingen, waarna de bewuste auto’s clownesk richting het hekwerk schuiven. Vervolgens hoor je iemand ‘scheisse!’ roepen en is het lastig om je lachen in te houden. De tweede crash speelt zich bijna volledig buiten het beeld af, je ziet alleen grind- en stofwolken opkomen en hoort een doffe knal. Vanaf minuut 1:02 probeert er iemand driftend de bocht door te komen, verliest zijn grip en maakt tenslotte een geniale draai naar rechts. Allemaal per ongeluk natuurlijk, maar als het gechoreografeerd was geweest, zou het erg cool zijn.

Vlam in de pan

In de meeste filmpjes zie je echter vooral mensen de bocht te ruim nemen, last krijgen van een klein beetje onderstuur en vervolgens de vangrail kussen. Ergens in de compilatie zie je ook nog een auto vlam vatten, maar het absolute hoogtepunt vindt plaats vanaf minuut 8:21. Een groen BMW neemt een bocht te ruim, klapt tegen de vangrail en gaat vervolgens niet één, niet twee, maar wel zeven (!) keer over de kop.

BMW-crashcompilatie op de Nürburgring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear