Al voordat de BMW 4-serie onthuld was, gaf de elektrische BMW i4 Concept ons een klein voorproefje over hoe de neus van de 4-serie eruit zou zien. Inmiddels is de 4-serie lang en breed onthuld, en is het tijd om de productieversie van de elektrische BMW i4 te aanschouwen. Niet geheel verrassend ziet ie eruit als een elektrische 4-serie, maar dan wel met vier deuren. Eigenlijk is het dus een elektrische 4-serie Gran Coupé.

Specificaties BMW i4

De volledige specificaties van de BMW i4 zijn nog niet bekend. BMW verklapt alvast dat het vermogen oploopt tot 530 pk en de 0-100-tijd rond de 4 seconden ligt. De actieradius is 590 kilometer voor de dikste versie, wat een serieus bereik is. Dit jaar nog komt de i4 naar de showrooms, dus de definitieve specificaties zullen niet lang op zich laten wachten. Ook de prijzen voor de i4 zijn nog niet bekend. De grotere BMW iX kost minimaal 86.000 euro.

Een M Performance-model

BMW meldt alvast dat we ook een M Performance-model kunnen verwachten. Ze gaan niet in op details, maar we vermoeden dat het gaat om een elektrische tegenhanger van de BMW M340i, bijvoorbeeld. Geen volbloed M-model, maar een sportieve allrounder.

Advertentie

Reacties

  • Eddy heeft op 19 maart 2021 geschreven:

    Ik kijk er naar uit! Ik ben alleen benieuwd of de zgn M label dan ook X Drive krijgt? In ieder geval achterwielaandrijving👍

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie